Decanter Trófeát nyert a Törley

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 05. 21. 11:40

A Decanter World Wine Awards versenyén a Törley Tokaji Doux pezsgő aranyérmet és Regionális Trófeát nyert, amelyet a magyar édes borok kategóriájában osztottak ki.

A világ egyik vezető és nagy elismertségnek örvendő borszakmai magazinja immáron 10. éve minden évben megrendezi a Decanter World Wine Awards borversenyt, melyen idén a Törley cégcsoport 1 aranyérmet, 7 bronzérmet és 4 oklevelet nyertek, valamint a 15£ alatti édes borok kategóriájában elnyerte a Regionális Trófea (Hungarian Sweet under £15 Trophy) megtisztelő címét. A világ egyik legnagyobb mintaszámú versenyére több mint 14.362 mintát neveztek, 27 ország 219 bírálója (75 Master of Wine, 13 Master Sommelie) zsűrizte 52 ország pezsgőit és borait.

A Decanter úgynevezett regionális besorolásában Magyarország aranyérmes termékei egymással versenyeztek a legjobb édes termék címéért két árkategóriában. A trófea odaítéléséről négyfős kóstoló zsűri vezetője Steven Spurrier döntött. Az aranyérmes Törley pezsgőt a szakmai körökben is igen elismert Caroline Gilby Master of Wine mutatja be a május 20.-án nyíló londoni nemzetközi borkiállításon az érdeklődőknek egy exkluzív kóstoló keretében.

A Törley Kft. Magyarország legnagyobb borászati vállalkozása és szőlőtermelője, több mint 840 hektáros saját szőlőterülettel rendelkezik, a szőlőtermesztéstől kezdve a palackozásig valamennyi munkafolyamatot kontrollálja, illetve maga végzi, tehát a bor- és pezsgőkészítési technológia a mai napig egy kézben van. A minőségi alapanyag a minőségi termék kulcsa, ily módon a Törley Kft. sikeréé is immáron 131 éve. Ez az eredmény is bizonyítéka annak, hogy megfelelő technológiai és szakmai felkészültséggel, odaadással nagyobb mennyiségben is lehet sokak számára kedvelt, elérhető áru termékeket készíteni és forgalmazni nemzetközi szinten is elismert minőségben.

A Törley Tokaji Doux 44 hektáros Tokaji saját ültetvényünkről származik, 100%-ban Tokaji Furmint alapborból, Méthode Transvasée eljárással készülő, 12-14 hónapot érlelt édes pezsgő. Egyedi élményt nyújt az a harmónia, amit a tokaji alapbor és a palackban erjesztett és érlelt pezsgőkre jellemző finom eloszlású buborékok összhangja hoz létre. A pezsgő arany színe jól érvényesül az elegáns kiszerelésű fehér átlátszó palackban. Különleges ízvilága, nemes megjelenése révén kiválóan alkalmas ajándékozásra is.

A Törley pezsgőcsalád és az Tokaji Doux megalkotása Koczuba Róbert pezsgőmester nevéhez fűződik. Koczuba Róbert így vall a díjnyertes pezsgőről:

„A Törley a hagyomány és a minőség jegyében 131 éves tradíciókat őrizve, a minőségi pezsgőgyártás elkötelezett híve. A Törley Tokaji Doux készítéséhez felhasznált Furmint borokat úgy válogattuk össze, hogy a belőlük elkészített pezsgő savösszetétele finom legyen. A több mint egy éves palackos érlelés valamint az expedíciós likőrrel hozzáadott cukortartalom pedig komplexé, teljessé varázsolta ezt a pezsgőt. ”

Az aranyérmes Törley Tokaji pezsgő már most is megvásárolható a magyar vendéglátásban és a kiskereskedelemben, valamint olyan egzotikus országokban, mint Brazília, Hongkong, Vietnám vagy Nigéria, de Franciaországban, Észtországban, Hollandiában és Svájcban is fellelhető. Az aranyérem hírére angol és további importőrök is jelezték érdeklődésüket a díjnyertes pezsgő forgalmazására.

A Kedves Érdeklődők megkóstolhatják díjnyertes pezsgőnket a május 30.-án nyitó Gourmet Fesztiválon is.

Kapcsolódó cikkeink