Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

2010. július 10-én 11 órától éjfélig igazi francia vásári hangulattal, gyerek- és sportprogramokkal, élőzenével várja az érdeklődőket a belvárosban a francia kirakodóvásár 31 standja.

A Városháza Parkban a SOPEXA budapesti irodája, a Francia Nagykövetség Kereskedelmi Kirendeltsége, a Francia Intézet, a Magyar – Francia Kereskedelmi és Iparkamara, a Francia Külkereskedelmi Tanácsosok Bizottsága és a Francia Magyar Kezdeményezések szervezésében a Franciaországból érkezett, illetve a Magyarországon már jelenlévő francia vállalatok, francia különlegességeket kínáló magyar cégek, magyar régiók és a gasztronómia jeles képviselői várják a látogatókat.
Az eseményre Franciaország hat régiójából 14 vállalat érkezik. A vásáron 9 Magyarországon mőködő francia vagy francia termékeket forgalmazó magyar cég is jelen lesz összesen 9 standdal. További három standon magyar régiók, illetve partnercégek képviseltetik magukat, öt standon jobbnál jobb magyarországi francia étterem várja a vásári forgatagban megéhezett látogatókat. Az idei évben a francia Champagne-Ardenne régiót nyolc stand képviseli, bemutatkozik a világhírő Champagne, csokoládék, sörök és helyi specialitások valamint pezsgő alapú lekvárok és különleges gyümölcs szirupok teszik változatossá a kínálatot.
Aquitaine-ből nemes francia borok és drazsék, valamint bonbonok érkeznek az érdeklődők örömére. Dordogne-ból a Périgueux-i élelmiszeripari szakközépiskola csábítja libamájjal, pástétomokkal és egyéb helyi különlegességekkel az ínyenceket.
A vásár ideje alatt az érdeklődők megismerkedhetnek a Bourgogne régióból érkező likőrökkel, szirupokkal.
Nord-Pas de Calais minőségi pástétomokat mutat be a magyar vásárlóknak, amelyek 100%-ban természetes alapanyagokból készülnek.
Pays de la Loire vidéke kiváló minőségő boraival várja a francia borok kedvelőit. A Magyarországon már jelenlévő francia cégek és francia termékek forgalmazói között megtaláljuk a Délifrance péksüteményeit, az I.F.D.T által forgalmazott francia borokat és pezsgőket, a Maresi Foodbroker kínálatában fontos szerepet betöltő Bonne Maman lekvárokat és a Maille mustárokat, a T. Nagy Tamás sajtkereskedés termékei közül a híres Lactalis sajtokat, valamint a La Petite Française által forgalmazott ajándék- és design tárgyakat is.
A francia szépségipar képviseletében jelentkezik az immár két budapesti üzlettel rendelkező Durance, Provence-i natúrkozmetikai cikkeivel. Az idén saját standdal mutatkozik be a Startis Hungária logisztikai cég is. A magyar tájegységek közül Bács-Kiskun megye mangalica termékekkel és gyógyteákkal, az Észak-Alföld régió egyedi készítéső ékszerekkel és mézeskaláccsal, Jász-Nagykun-Szolnok megye bio élelmiszerekkel várja a látogatókat.
A gasztronómia és a finom italok, borok kedvelıi a Chez Daniel, az Odie-Savour, az Artesano, a La Galette és a Rétes N1 éttermek standjain tölthetnek el néhány kellemes pillanatot.

Hirdetés
fmcg
Szerkesztő: trademagazin

Címkék: , , , ,

Ha tetszett a cikk