Sajtünnepet rendeznek szombaton Csermajorban
Sajtverseny, sajtlovag-avatás, sajtkóstoló, az ország legnagyobb Pannónia sajtja és tejtusa is várja azokat, akik ellátogatnak szombaton a Kapuvárhoz közeli Csermajorban tizenötödik alkalommal megrendezett sajtünnepre.
Wellner Andrea, az esemény főszervezője az MTI-nek elmondta, hogy a sajtünnep valójában már pénteken megkezdődik, ám az első nap a szigorúan szakmai programoké. Ekkor tartják a sajtversenyt is, amelynek eredményhirdetése azonban már a szombati programok része.
Szombaton a reggeli órákban fúvószenekari koncerttel indul a rendezvény a Vitnyédhez tartozó tangazdaságban, majd a fesztivál hivatalos megnyitója után hirdetik ki, melyik sajtot találta a legjobbnak a zsűri.
Eddig mintegy félszáz nevezés érkezett a megmérettetésre. Külön versenyeznek a kemény és félkemény, a lágy és féllágy, az ömlesztett, valamint a juh- és a kecskesajtok.
A rendezvényen sajtlovagokat avatnak azok közül, akik a legtöbbet tették a sajtos szakmáért, illetve a sajt jó hírét keltették, majd a sajtkóstolók során az ország legnagyobb (száradás után mintegy nyolcvankilós) Pannónia sajtját is megízlelheti a közönség. Egy szakmai rendezvényen azt vitatják meg, mi a tej, a tejtermékek és a sajtok szerepe a magyar gasztronómiában.
A hagyományőrző bemutatók és népzenei koncertek mellett helyet kapott a programban tejivó verseny is – közölte Wellner Andrea, aki felidézte, hogy a korábbi években a tejtusa megnyerésére másfél literes fogyasztással volt esély. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Átadták az „Év promóciója 2024”-díjakat
Idén 16. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >Százharmincnál több nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2024 versenyre
Százharminchárom nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2024 versenyre – mondta…
Tovább olvasom >Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)
Ma van a Logisztika Napja. Ilyenkor országhatáron innen és túl…
Tovább olvasom >