A Ferrero Csoport folytatja befektetéseit
A Ferrero Csoport, az édességipar egyik piacvezetője, tovább erősíti pozícióját a mogyoró piacon annak érdekében, hogy garantálja és folyamatosan emelje egyik fő alapanyagának minőségét, amely olyan népszerű termékeinek ad egyedülálló ízt, mint a Nutella, a Ferrero Rocher és a Kinder Bueno.
Emiatt a Ferrero Csoport megvásárolta a családi kézben lévő Oltan Csoport 100 százalékát. Az Oltan Csoport világszerte vezető szerepet tölt be a mogyoró beszerzésében, feldolgozásában és értékesítésében, évi 500 millió dollárt meghaladó forgalommal. Az Oltan Csoport, melynek székhelye a törökországi Trabzonban található, öt gyárral rendelkezik az ország főbb mogyorótermelő vidékein, melyekből az Európai Unióba, illetve a világ más nagy piacaira is exportálnak.
A megállapodás jelenleg az illetékes Szabályozó Hatóságok végső elfogadására vár.
Az akvizíció támogatja a Ferrero fenntartható mezőgazdasági tevékenységek iránti Társadalmi Felelősségvállalási elkötelezettségét, mely program Ferrero Farming Values (FFV) néven már működik Törökországban. A program speciális elveken alapul és elsősorban a farmerek gazdálkodási ismereteinek szélesítésére, illetve a bevételük növelésének elősegítésére összpontosít.
A Ferrero hosszútávú és minőségorientált beruházási szemlélete, valamint az Oltan tradicionális, értékes és szilárd jelenléte a török mogyoró piacon olyan közös érdekeket jelentenek, melyek a jövőben lehetőséget biztosítanak a török mogyorószektor fenntartható és kiemelkedő növekedéséhez.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >