Kétszámjegyű árbevétel-növekedést könyvelhet el a Kőröstej
A Kőröstej cégcsoport konszolidált árbevétele 2015-ben várhatóan 25 milliárd forintot tesz ki, ami mintegy 17 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest – közölte a cégcsoport az MTI-vel.
A termelés 60 százaléka exportra megy, a Hajdú márka erősítésének köszönhetően azonban nő a belföldi értékesítés is. A Hajdú sajt az export 50 százalékát teszi ki.
A cég tájékoztatta az MTI-t arról is, hogy az idén is magyar sajtot esznek a jordániai hadseregben, a Kőröstej látja el a közel-keleti ország mintegy 100 000 fős hadseregét sajtkonzervvel.
Az ellátásra kiírt tendert a múlt év végén nyerték el. Osztrák, ausztrál és közel-keleti pályázókat megelőzve, több száz tonna ömlesztett Cheddar sajtkonzerv kerül Magyarországról Jordániába a december és március közötti időszakban.
A mintegy ezer embert foglalkoztató magyar vállalatcsoport a legnagyobb belföldi sajtexportőr.
A Kőröstej tulajdonosa a libanoni származású, orvosi diplomáját Magyarországon megszerző Riad Naboulsi. A társaság saját adatai szerint Magyarország egyik legnagyobb sajtgyártója és élelmiszer-exportőre. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Folytatta a nemzetközi terjeszkedést az UBM
Folytatta a nemzetközi terjeszkedést az UBM, a mezőgazdasági cégcsoport árbevételének…
Tovább olvasom >Szerelőcsarnokot épített a tolnai Agro-Tipp Kft.
Csaknem ezer négyzetméteres szerelőcsarnokot épített a mezőgazdasági gépek kereskedelmével foglalkozó tolnai…
Tovább olvasom >Műtrágya-értékesítés nettó árbevétele 30 százalékkal alacsonyabb 2022 azonos időszakához képest
A műtrágya-forgalmazók 561 ezer tonna műtrágyát értékesítettek közvetlenül mezőgazdasági termelők…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökkent a Danone negyedéves bevétele
A Danone francia élelmiszer- és italgyártó bevétele éves szinten 2,5…
Tovább olvasom >BlokkParádé április végéig a Rossmannál
A Rossmann üzletekben és az Online Drogériában történő áprilisi vásárlásaiddal…
Tovább olvasom >Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést
A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés…
Tovább olvasom >