Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Két új központi raktár megnyitásával további piacbővítést és növekedést tervez a Reál. Ünnepélyes keretek között nyitotta meg két új központi raktárházát a Reál Hungária Élelmiszer Kft. Budapesten és Pécsett.

Hirdetés

A szalagátvágásnál balról jobbra: Kerékgyártó Gábor XI. ker. kabinetvezető helyettes, Dr. Bognár Lajos helyettes államtitkár Vidékfejlesztési Minisztérium, Kujbus Tibor ügyvezető igazgató Reál Hungária Élelmiszer Kft.

A Budapesten a XI. ker. Kondorosi úton a volt Retro (Alfa) áruház helyén 6500 m2-en, Pécsett pedig a Megyeri úton lévő volt Interfruct áruház helyén 4200 m2-en megnyílt logisztikai központok fő feladata a területen lévő Reál Élelmiszer és ReálPONT üzletek ellátása mellett a független viszonteladó kiskereskedők, illetve egyéb vállalkozók C+C típusú kiszolgálása. Emellett a Reál központi irodája is a Kondorosi útra helyezte át székhelyét.

A raktárházak teljes élelmiszer és háztartási vegyi áru szortimenttel állnak viszonteladó partnereik rendelkezésére, emellett azonban a közeljövőben várható a lakosság felé történő nyitás is, aminek eredményeképpen a magán vásárlók is részesülhetnek a C+C nagyker nyújtotta (ár)előnyökből.

A két központi raktárház megnyitása azt is jelenti, hogy az ország középső és dél-dunántúli részén, mintegy hat megyét lefedve a Reál nem a tagvállalatain keresztül, hanem közvetlenül, saját raktárházaiból látja el az üzleteket.

Egy központi logisztikai bázis kialakítását és saját raktárak elindítását már évek óta szükségesnek láttuk és terveztük. A fejlesztés megvalósításához a végső lökést a Reál egyik tulajdonos tagvállalatának 2011. decemberében történő kiválása adta meg – mondta Kujbus Tibor a Reál ügyvezetője.

Az új raktárházak indulásával, illetve a Reál központ közvetlen piacra lépésével a teljes Reál cégcsoport struktúrája egységesebbé válik, a piac ellátása és szervezése hatékonyabban tud működni, aminek eredménye reményeink szerint a csatlakozott üzletek forgalmának és jövedelmezősé-gének növekedésében fog testet ölteni.
A Magyarországon jelen lévő élelmiszer kiskereskedelmi vállalatok közül az 5. helyen álló Reál cégcsoport életében mérföldkőnek számít, hogy a Reál központ maga tényleges áruforgalommal is megjelent a kereskedelmi piacon.

A tulajdonosi kör koncentrálódásával a Reál cégcsoport tulajdonosi szerkezete egységesebbé, szervezete hatékonyabbá válik, kereskedelmi szempontból fegyelmezettebb és strukturáltabb munkát tud végezni.

A központi raktárházak megnyitása közvetlenül is lehetővé teszi a központban dolgozó kollégák számára a konkrét piaci információk naprakész ismeretét, így a reakcióidők lerövidülésével, az azonnali reagálással a teljes hálózat hatékonysága javulhat – teszi hozzá Kujbus Tibor.

A következő tervezett fejlesztés az összes nagykereskedelmi raktárt összekötő egységes informatikai rendszer kiépítése, ami a jelenlegi két raktárban bevezetésre kerülő rendszer kiterjesztését jelenti a Reál többi regionális nagyker központjára vonatkozóan is.
A fejlesztések és egységesítések bevezetésétől a Reál az üzletek sokkal magasabb színvonalon történő ellátását, így további piaci növekedést remél.

Szerkesztő: trademagazin

Címkék: , , , ,

Ha tetszett a cikk