FM: a Helyi termék éve programsorozat ősszel folytatódik
Szeptemberben folytatódik a földművelésügyi miniszter által meghirdetett Helyi termék éve idén áprilisban elindított programsorozat, amely egészen 2016 márciusáig tart – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint a szaktárca a vásárlói tudatosság növelése érdekében szervezi az egész éves szakmai fórumsorozatot, ahol a kistermelők is bővíthetik szakmai ismereteiket. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal és a Nemzeti Művelődési Intézettel közös szervezésben az FM eddig Szegeden, Sümegen, Szobon, Hatvanban, Baján, Nagypáliban és Soponyán tartott fórumot.
A programokon résztvevő gazdálkodók, őstermelők, kistermelők, mikro- és kisvállalkozók, civil szervezetek és önkormányzati képviselők konkrét információkat tudhattak meg a kistermelői élelmiszer-termelés, előállítás és értékesítés feltételeiről, az élelmiszerek jelölésével kapcsolatos szabályokról, a helyi termelői piac nyitásának feltételeiről és a védjegyek jelentőségéről, valamint az adózással kapcsolatos tudnivalókról.
Az ősszel folytatódó programsorozat keretében Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon konferenciát tartanak majd a helyi termékek népszerűsítéséről.
A tárca közleménye kitér arra is, hogy az érdeklődők tájékozódhatnak a vásárlóknak, termelőknek, helyi piacok üzemeltetőinek szóló honlapon (http://www.helyboljobb.hu/), valamint a kezdeményezés Facebook profilján. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
ÁSZ: az e-kereskedelem térhódítása miatt is szükséges a vásárlói tudatosság erősítése
Az elmúlt évtizedben dinamikusan bővült az e-kereskedelem részaránya Magyarországon. Az…
Tovább olvasom >A magyarok 81 százaléka átgondoltabban vásárol idén karácsonykor
A Mastercard friss kutatása szerint a vásárlók Európa szerte több…
Tovább olvasom >Kína a magyar agrártermékek legfontosabb exportpiaca lehet
A következő években Kína a minőségi magyar agrártermékek legfontosabb exportpiaca…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >