Horeca

Bruschetta-szimfónia – A nap videója

Zene füleinknek és gyomrunknak: így készül az olasz (és spanyol) bruschetta – konyha-zenei aláfestéssel. A filmet nézve megjött az étvágyunk, és nem csak azt a következtetést vontuk le, hogy ezt az ételfajtát nem lehet csendben elkészíteni!

Üzletünk kivilágított előterében – A nap képe

Okos és szellemes ötlet, hogyan hívja fel magára az éttermet egy mediterrán jellegű kiskocsma(?).

Magazin: Könnyű a salátának

Minden trend a salátákhoz vezet! Egyszerűbben fogalmazva a modern egészségtrendek követőinek étrendjében törvényszerűen kapnak meghatározó szerepet a friss saláták, és nagy valószínűséggel azok megfelelő ízesítői is. Milyen hatással van mindez az érintett termékfajták értékesítésére? – ezt kérdeztük beszélgetőpartnereinktől. Az aktuális trendek szinte minden szempontból kedveznek a konyhakész saláták piacának, fejlődő, növekvő kategóriáról beszélhetünk – elemez Kemény Kristóf, a K&K Family tulajdonosa. – Az egészségtudatos életmód terjedése örömteli tény, és a...

Miért esélyesek mindig a norvégok a gasztronómia versenyeken – A nap képe

A válasz, végletekig leegyszerűsítve: mert sokat adnak a jó alapanyagra, nagyon tudnak főzni és szépen tálalnak. Aki nem hiszi, nézze meg a Trondheimi Credo étterem séfjének, Heidi Bjerkannak nyers fogásokat bemutató tányérjait.

A Tequila titkai – A nap videója

Szeretjük, európaiasan sót és citromot kérünk hozzá, de csak nagy vonalakban vannak ismereteink arról, hogyan készül. Íme, a tequilagyártás „titkai” két percben!

Még mindig 2 milliárd vár elköltésre a Szép-kártya keretből

Mintegy 2 milliárd forint van még a Széchenyi Pihenőkártyákon (SZÉP-kártya) a 2014-es befizetésekből, amelyek felhasználási határideje május 31-én jár le – derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából. Az OTP SZÉP-kártyások a 2014-es juttatások több mint 97 százalékát már felhasználták, csak a pünkösdi hosszú hétvége alatt mintegy 120 millió forintot költöttek. A május 31-ig hátralevő időszakban kevesebb mint 1,5 milliárd forintot kellene elköltenie a kártyabirtokosoknak – közölte az OTP....

Borvirág Borklub – Bemutatkozik a Lajvér Avantgarde Pincészet

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum havonta egy alkalommal a bort kedvelő és élményre szomjazó barátait várja! Az esték során egy-egy pincészet mutatkozik be. Bepillanthatunk a műhelytitkokba, megkóstolhatjuk a borokat, amelyeket maga a borász mutat be nekünk – ígérik a szervezők. A Borbarát Borklub estjein alkalmanként 6-8 bor megismerésére nyílik lehetőség. Május 31-én 19 órától a szálkai Lajvér Avantgarde Pincészet (Szekszárdi borvidék) lesz a középpontban. Házigazda: Borvirág Zenekar Előzetesen bejelentkezni...

Receptek képekben, mesterfokon – A nap képe

A Koppenhágában dolgozó fotós, Mikkel Jul Hvilshoj a végletekig leegyszerűsítve mutat képekben fogalmazott recepteket. Fotói így is dinamikusak és elegánsak!

Musical a Broadwayn: A pincérlány – A nap videója

A Waitress (A Pincérlány) az Édesen is csípős című romantikus film musicalváltozata: A 2007-es mozi a világ legkülönlegesebb pitéit sütő, de boldogtalan házasságban élő Jenna története. A történetből készült musicalból adunk egy kis ízelítőt mai videónkben.

Tányér, ami fogyaszt – A nap videója

Lakossága nem kis hányadának elhízottságával és az ezzel járó egészségügyi problémákkal küszködő Thaiföldön fejlesztették ki azt a tányért, ami segít némileg csökkenteni az evéssel járó kalóriabevitelt anélkül, hogy használóinak változtatniuk kellene étkezési szokásaikon. A megsüvegelendő eredmény egyszerű megoldáson alapszik: a hagyományos thai ételek jó része (például a plázákban nálunk is gyakran látható stir fry fogások) sok zsiradékkal készülnek, ami a hozzávalókkal együtt el is fogy a tányérból. Az AbsorbPlate nevű...

Oldal  / 622