Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Horeca

Szárny, ami mell – A nap képe

Amikor először olvastunk a filézett csirkeszárnyról, azt hittük, valami perverz módon elferdített kényelmi termékről van szó. Elképzelhetőnek tartottuk megvalósítását – hallottunk már furcsábbról is: Ferran Adria például megnyúzta a csirkelábat (amit nálunk a levesbe tesznek legtöbbször), és a bőrt kisütve adta. Az USA-ban a csirkeszárny a gyorséttermek kínálatába tartozik, nálunk a Leroy-szintű helyeken is ráfér az étlapra. Szeretik az amerikaiak is, még evőversenyeket is rendeznek a szárny „műfajában”. Az utóbbi...

Magyar ízek San Franciscoban

San Francisco és az Egyesült Államok egyik legjobb éttermében magyar származású a szakács. Nick Balla révén amerikaiak tömegei ismerkednek meg a magyar konyhával, így a lángossal, a csirkepaprikással, a pacaltpörkölttel és a dobostortával – írja a hvg.hu. Fotó: Bar Tartine, hvg.hu Nicolaus, vagyis Nick Balla 2011-ben került a Bar Tartine étterembe, mely az egész Egyesült Államok egyik legjobb éttermévé vált egyes összeállítások szerint. Balla Michigan államban született magyar családba, később...

Hol vesz paradicsomot a japán? – A nap képe

Előre bocsátjuk: nem az eklektikusnak is csak jóindulatból mondható Lehel téri piacot kívánjuk ellenpontozni mai képeinkkel! A japán Yusuhara városának most elkészült piacát a fát előszeretettel és építőanyagként rendkívül változatosan használó, mégis a hagyományokra épülő stílusban dolgozó Kengo Kuma építész tervezte, mégpedig, igencsak rendhagyó módon, egy 15 szobás kis butikhotellel egybeépítve. Elemezni építészetileg nem mernénk, de ajánljuk az Olvasó figyelmébe a letisztultságot, a fényviszonyokat, a finom szimbólumokat.

Megnyílt a Balatoni Vízivilág Látogatóközpont Balatonfüreden

Megnyílt a Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont Balatonfüreden. A központ 17 akváriumában több mint ötvenféle édesvízi és tengeri halat lehet megcsodálni, köztük a névadó Bodorkát. Kóródy Olivér, az akvárium kivitelezője a megnyitó ünnepségen elmondta, hogy 36 balatoni és 15 tengeri halfaj látható a látogatóközpontban felállított 17 akváriumban. A központban a látogatók feje felett is halak úszkálnak. Hozzátette: találó a Bodorka elnevezés, hiszen a központ egy örökmozgó balatoni halról kapta a nevét,...

Pályázati Felhívás Gundel Károly – díjra

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére számos társszervezet közreműködésével idén első alkalommal pályázatot hirdet a Gundel Károly – díj elnyerésére.   A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint...

Mindenki a csatársorban – A nap képe

A washingtoni Jaleo tapas bár enteriőrjére talán a sziporkázó jelző a legjellemzőbb – ennek egyes dekorációs elemeire még visszatérünk. Ami elsőre megfogott minket, az két asztal a vendégtér közepén. Fociasztalokról van szó, amiket vastag üveglap fed, de a köréjük elhelyezett székek jelzik – nem elsősorban csocsózásra szánják őket (bár azt is lehet). Ami miatt érdemes vigyázni rájuk, azok a különleges bábuk: mindegyik más, többségük még csak nem is sportolót ábrázol....

Munkahelyi kapcsolatok – párválasztás a munkahelyen

A munkahelyi kapcsolatok több területre oszthatók. Az első nagy csoport a munkakört, a feladatot érintő munkatársi kapcsolatokat, a másik nagy terület pedig a szimpátiára épülő kapcsolatokat foglalja magába. Mindkét terület fontos, már a belépéstől számított első napokban meghatározhatják, hogyan boldogulunk az új munkahelyen. Ki kivel van jóban, ki milyen klikkhez tartozik, ki dohányzik, kinek mi a hobbija stb. – ezek ismerete nélkül sokszor tenyerelhetünk rossz helyre. Nem véletlen, hogy a...

Finomabb, mint amennyire szép – A nap videója

…legalábbis ezt állítják a L’Artisan Macarons kaliforniai cég süteményeiről, és némi kreatív marketinges megfogalmazással azt is, hogy a világ legfinomabb nem Párizsból származó macaronjai. 10 000-ből 9999-en minden bizonnyal el is hisszük ezt itt, a Kárpát-Medencében, ha megnézzük a www.lartisanmacaron.com főoldalának fotóit. A macaron már nálunk is jól ismert édesség (nemrég Macaron-nap is zajlott Budapesten) – Franciaországban népszerű, különleges desszert. A macaron.hu szerint darált mandulából, cukorból és (cukorsziruppal felvert) tojásfehérjéből...

Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül

Új ábra jelzi a francia éttermeken, ha az étel helyben készül, hogy megkülönböztessék azoktól, amelyek csak felmelegítik az előre gyártott fogásokat. A francia fogyasztók egy októberi felmérés alapján úgy becsülték, hogy az éttermek alig fele készíti helyben az ételt, míg a hotelek és éttermek szövetsége szerint az éttermek 85 százaléka folyamodik titokban fagyasztott vagy vákuumcsomagolt élelmiszerhez. A híres szakácsok országában ez sokaknak nem tűnik helyes gyakorlatnak, ezért törvényt fogadtak el...

Te nekem beszélsz? – A nap videója

Nem, a motorja! A Domino Pizza Amszterdamban alkalmazott beszélő motorjai (a márkanév két szavát használva utánozzák a motorhangot) nem tudni, mennyi direkt pizzaeladást generálnak, az azonban valószínű, hogy a poén miatt a márkanév említése sokakban generál pozitív gondolattársításokat.

Oldal  / 451