Magyar

Horeca

Nébih: jó az élelmiszerbiztonság a Balaton-parti fagyizókban

A balatoni fagylaltozóknál élelmiszerbiztonsági szempontból kifejezetten jó a helyzet, azonban a kisebb hiányosságok miatt 9 létesítményt megbírságoltak az élelmiszerbiztonsági ellenőrök a nagy balatoni fagylalt- és fagylaltozóteszt során – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hatóság (Nébih) szerdán az MTI-vel. A hatóság két hónapon át, június elejétől július végéig tartott ellenőrzést, húsz népszerű Balaton-parti fagylaltozót és termékeit vizsgálták meg. A szakemberek élelmiszerbiztonsági szempontból kifejezetten jónak ítélték a helyzetet. Bírságot csak kisebb hiányosságok miatt...

Beleszeretett a magyar konyhába a világhírű DJ

A magyar főváros reputációjáért aggódók számos ötlettel vettek részt abban az Instagram-játékban, amelyet a világ első számú prémium sörmárkája, a Heineken indított el. A győztes július 25-én hazai sztárok társaságában élhette át az általa megálmodott programot, és az ötcsillagos nap végén vele együtt több százan voltak részesei annak a fergeteges bulinak,amin többek között Fedde le Grand, a világhírű holland sztár DJ is fellépett. Egy elfőzött gulyáslevessel kezdődött minden. Június közepén...

Ausztráliába költözik tíz hétre a világhírű Noma étterem

Ausztráliába költözik a télen tíz hétre a világ egyik legjobb éttermeként számon tartott koppenhágai Noma – írja a The Australian internetes kiadása. Az étterem ideiglenesen be fog zárni Dániában azért, hogy januárban, az ausztrál nyár főszezonjában a Sydney kikötője mellett fekvő Barangaroo negyedben nyisson ki, ahol heti öt napon fogadja ebédre és vacsorára a gasztronómia szerelmeseit. René Redzepi, az étterem főséfje elmondta, hogy a kontinens legjobb alapanyagaira épülő eredeti menüvel...

Kupakolás a hűtőben – A nap képe

Ételkupaknak hívják azokat a kis gumitányérkákat, amelyek rugalmas peremét a félbevágott zöldségekre, gyümölcsökre „szorítva” azok tovább megőrzik frissességüket. Az elmúlt év során az egész világban statisztikák jelentek meg arról, mennyi ételt dobnak szemétbe az amerikaiak – talán ez is közrejátszott a rugalmas kis játékszer sikerében; nem filléres áruk ellenére (egy négydarabos szet 19 dollárba kerül) az USA-ban eddig közel 200 ezer darabot adtak el belőlük.

Egyre többet költenek a kínai turisták Csehországban

Egyre többet költenek a kínai turisták Csehországban, s az idei első fél évben az egy főre eső kiadásokban már túlszárnyalták az oroszokat – közölte hétfőn a Global Blue társaság, amely a külföldi turisták forgalmi adója visszatérítésének ügyeit intézi. A Global Blue közleménye szerint a kínai turisták az idei első fél évben 119 százalékkal több pénz hagytak az üzletekben, mint a tavalyi első hat hónapban. Júniusban a kínai turisták kiadásai tették...

Ki találja ki, mit ehetsz holnap a Mekiben – A nap videója

Az amerikai Bloomberg TV-állomás július végén afféle „kulisszák mögött” stílusban bemutatta, hogyan dolgozik a világ legnagyobb gyorsétterem-láncának innovációiért felelős 40 fős csapata. A Meki híres reggeli szendvicsének, a McGriddle-nek megalkotója, Deb McDniel mesél a legújabb fejleszésű smoothie-król, az olyan rosszul sikerült próbálkozásokól, mint a McPizza volt, vagy éppen a friss termékek, például a szeletelt alma kezeléséről.

Jól előkészített tervekkel érdemes támogatásért versenyezni

A pályázatíró cégek tapasztalatai szerint még mindig kevesen ismerik a pályázatokban rejlő lehetőséget, vagy bizalmatlanok a rendszerrel szemben. Pedig az elmúlt ciklus is bebizonyította, hogy jól előkészített tervekkel érdemes támogatásért versenyezni. Lovász Lajos, a MATERal Cégcsoport elnöke, szakmai felelőse szerint, amikor egy vállalkozás pályázni szeretne, minden esetben két dolgot kell tisztázni a legelején: az elképzelt beruházás megvalósítható-e, és ha igen, a vállalkozás alkalmas-e rá. – Ha az általános pályázati kritériumoknak...

Magazin: Gundel Károly-díj-átadó díszebéd

Helyszínbejárást tartottak az MVI illetékes vezetői az Öböl Ház Rendezvényközpontban, ahol november 22-én kerül megrendezésre a Gundel Károly-díj-átadó díszebéd. A rendezvény eszmeiségét ebben az évben Gundel János halálának 100. évfordulója adja, az ételek és a menüsor is ennek megfelelően kerülnek kialakításra. 10 séf és két cukrász örömmel vállalták el a felkérést az alkalomra; augusztus végén sorsolás útján derül ki, melyikük milyen ételfajtával kápráztatja majd el a vendégeket. Akik tehát elfogadták...

Bár és kilátás a 34. emeleten – A nap videója

Nehéz lenne így Budapestről megmondani mai videónk alapján, a világ melyik nagyvárosában működik a benne bemutatott szórakozóhely. Na jó, itt-ott felvillannak a képen a cirill betűk! A moszkvai City Space Bar &Lounge, amelynek bemutatkozó filmjét látjuk, nem csak attól érdekes, hogy 140 méter magasan – a 34. emeleten – működik, és nem éppen olcsó étterméből a vendégek a város teljes körpanorámáját élvezhetik, de bárját a Bartender’s Guide 2008-ban a világ...

Már csaknem ötven fürdő jelentkezett a Strandok éjszakájára

Országszerte már csaknem ötven fürdő csatlakozott a július 31-én megrendezendő Strandok éjszakájához, és még tart a jelentkezési időszak – mondta a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. marketingigazgatója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában. Czinege Szilvia kifejtette: a tavaly 50 ezer látogatót vonzó programhoz a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. is csatlakozott, a társaság a Palatinuson tartja meg a Strandok éjszakáját július 31-én. Elmondása szerint főként családi programokat kínálnak majd a...

Oldal  / 550

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!