Horeca

Leevett tányérok – A nap képe

Ételek hófehér tányérokon, a tányérok látványos fogásokkal „összepiszkolva” – a sorozat képei viszont nem gasztronómiához köthető termékeket ábrázolnak, hanem egy ismert mosópor reklámfotói. Szellemes!

Az utca konyhaművészei – A nap videója

Mai videóink gif-fájlok, kiragadott snittek a street food mestereinek profizmusát illusztráló amatőr felvételekből. http://firstwefeast.com/eat/mind-boggling-culinary-skills-gifs/#galthumb_10

Új vezérigazgató a Danubius Hotels Group élén

A Danubius Hotels Group vezérigazgatója 2017. január 1-től Kovács Balázs, a cégcsoport jelenlegi értékesítési és marketing vezérigazgató-helyettese lesz – tájékoztatta a társaság az MTI-t kedden. Közleményük szerint a jelenlegi vezérigazgató, Deák Imre – aki 2006 óta tölti be a cégcsoport vezérigazgatói posztját – az év végén nyugdíjba megy, ezt követően a cégcsoport igazgatósági tagként számít szaktudására és tapasztalatára. (MTI)

Magazin: Múltunk hőse

Lukács István, a rendszerváltás előtti legismertebb magyar szakács karrierjének könyvbe öntött változata nemcsak az ismert konyhafőnök életrajza, de egy történelmi időszak korrajza is. A sokak által ünnepelt és sokak által élesen kritizált séf kétségkívül emblematikus figurája a rendszerváltás előtti vendéglátás időszakának. Ő az egyetlen a világon, aki három alkalommal kapta meg a szakács Oscar-díjat, és a Magyar Nemzeti Szakácsválogatott színeiben egy negyedszázadon keresztül hozta haza az érmeket, szinte számolatlanul. Pályája...

Ételpornó street food kategóriában – A nap videója

Nyálelválasztás-indító ünnepi ételsor a New Yorki The Cannibal bisztrótól.

Az akadálymentes utazást népszerűsíti az idén a turizmus világnapja

Az akadálymentes utazást népszerűsíti az idén az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) felhívása, amelyhez csatlakozva Magyarországon hatodik alkalommal ünneplik meg a turizmus világnapját szeptember 27-én, a Magyar Turisztikai Ügynökség közleménye szerint országszerte ingyenes programokkal várják az érdeklődőket. A turizmus és az utazás népszerűsítésén túl a világszervezet minden évben egy fő téma köré csoportosítja programjait, amely az idén a turizmus mindenkié (Tourism for All – Promoting Universal Accessibility). Az ENSZ Turisztikai Világszervezete...

Múzsája a dinnye – A nap képe

David Abrahams fotóművész ne mindennapi ételfotói nem a gasztronómiáról szólnak. Görögdinnyés sorozata igazán impresszív.

Ők kapják a Gundel-díjat

Szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartották a sajtótájékoztatót, amelyen Kovács László elnök hivatalosan bejelentette, kiknek ítélték idén a hazai vendéglátás ma létező legnagyobb elismerését, a Gundel-díjat. A szakmai zsűri döntése alapján 2016-ban a kitüntetést Vomberg Frigyes szakács, food styllist, szakoktató, a 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjén győztes magyar csapat coach-a, valamint posztumusz elismerésként Czubor János, a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola augusztusban elhunyt örökös címzetes...

Vonzó turisztikai célpont lett Csehország

Mintegy 13,6 millió külföldi turista látogatott el ez idei első fél évben Csehországba, ami éves összehasonlításban tíz százalékos növekedés – közölte a CzechTourism állami idegenforgalmi ügynökség  Prágában. A szállodákban, panziókban, kempingekben és a hivatalosan bejelentett magánszállásokon 5,3 millió külföldi turista szállt meg. Az egynapos külföldi látogatók száma 7,1 millió, az országon átutazó turisták száma 1,2 millió volt. Az egy napra Csehországba érkező külföldi látogatók száma a tavalyi év hasonló időszakához...

Borsónyi jégdarabok – A nap képe

Sokat foglalkozunk a jég témájával – azt is megírtuk már, hogy a nagy darabok a divatosak: lassan, kisebb felületen olvadnak, sokáig tartják úgy hidegen az italt, hogy az nem hígul fel túl gyorsan. Nos, ezek a borsónyi darabok pont olyanok, igaz, a borsó mérete más, mint a megszokott. Cool, szó szerint és átvitt értelemben is, főleg, ha azt is számítjuk, hogy a gömb alakú „jégkocka” ritkább (és a felülete kisebb,...

Oldal  / 647