Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Horeca

A Siófoki Palacsintázó lett a „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója” 2014-ben

A Vénusz Lángos Voks verseny balatoni különdíjának nyertese idén a Siófoki Palacsintázó lett, akik a siófoki üzleten kívül a Tihanyi Piac Placcon is várják a lángos-rajongókat. A megtisztelő cím mellett a lángosos 500 liter Vénusz napraforgó-étolaj nyereményben is részesült. A Vénusz Lángos Voks versenyen idén összesen 621 lángosozóra lehetett szavazni, melyből 138 a Balatonnál illetve annak környékén található. Ezzel a kiemelkedő nevezési aránnyal hazánk legkedveltebb lángosozó régiója ismét a balatoni...

Mi vágja a pizzát? II. – A nap képe

Újra elővettük a kis iparművészeti remekművek témáját – pizzavágó-gyűjteményünk néhány új darabját mutatjuk meg az olvasónak.

Sörfesztivál anno 2014

Megvolt hát az idei őszi Főzdefeszt is: szeptember utolsó előtti hétvégéjén – az Európai Mobilitási Hét – Autómentes Nap időkeretein belül, a Streetfood fesztivállal szimbiózisban – megtartották a korábban a sör legünnepibbnek számító fesztiválját. (Nem tehetünk róla, de a hírek alapján már előzetesen olyan tehetetlenség-érzésünk támadt, mint nyár végén, amikor azt olvastuk, hogy a keserű ízeket kevésbé kedvelő fogyasztóknak az USA-ban pils ízjegyekkel készítenek IPA söröket kézműves sörfőzdék.) Ahogy 3...

Magazin: Fel is út! – Hogyan él meg egy magyar pékség III.

Cikksorozatunk harmadik részében azt próbáljuk elemezni, mitől lehet rentábilis egy pékség működése. A szakemberek szerint ma az átlagos vásárlói kosárérték egy pékségben 250-380 Ft. Általában egy 1000-1300 fős vevőkör eltart egy üzletet, ám az átlagosnál nagyobb méretű, jó helyen kialakított üzlet bérleti díjához ennél jóval nagyobb teljesítményre van szükség, azaz a kosárértéket illetően, mondjuk egy belvárosi pékségben, a fenti összeg duplájában kell gondolkodni. Ez elérhető például a kínálat bővítésével prémium...

20 éves a Haxen Király étterem

Születésnapját ünnepelte hétvégén a főváros egyik legkarakteresebb étterme, a Haxen. Kevés magyar étterem állítja össze étlapját „monarchia-beli” fogásokból, pedig már maga a kifejezés is bő teret ad a polgári konyhát kedvelő vendéglősök kreativitásának. Ám a budapesti Haxen Király étterem koncepciójában nem ez az egyetlen eredeti elem. Az is ritka ugyanis, hogy egy magas minőségű alapanyagokat használó üzlet „középről” ne a fine dining irányába mozduljon, hanem a modern technológiák alkalmazása mellett...

Magánerős szálloda-beruházás Nyíregyházán

Százmillió forint összegű magánerős beruházással négycsillagos szállodává alakították át Nyíregyházán a Centrál Hotelt. A keddi átadáson Bánszkiné Mészáros Irén tulajdonos-igazgató az MTI-nek elmondta, hogy a húsz éve működő vállalkozás a nyereségéből fejlesztette a szállodát, amelyhez nem pályáztak semmilyen beruházási támogatás elnyerésére. Hozzátette: támogatást a szálloda húsz dolgozójától kértek és kaptak, akik szabadidejükben közreműködtek a felújítás előkészületi munkálataiban is. A beruházással – folytatta Bánszkiné Mészáros Irén – a piaci igényekhez igazodtak,...

The Bottle Boys – A nap videója

Az egyetlen zene, amivel egy sörfesztiválon a látogatókat zavarni szabadna; a dán The Bottle Boys együttes sörösüvegeken játszik világslágereket hip-hop stílusban.

Rolling Stones teatojás – A nap képe

Az interneten találtuk a legendás együttes egyik lemezborítóját mintául használó konyhai eszközt. Aztán más jópofa társait is!

Őszi kávéházi séták Budapesten

Ingyenes városi sétákon ismerkedhetnek meg az érdeklődők ősszel a múlt századforduló Budapestjének kávéházaival, sorra járva az olyan legendás kávéházakat, mint a Zrínyi, az Orczy vagy a Fészek klub. Az első nyilvános séta a kávé világnapján, szeptember 29-én indul, amikor újra nyitja átmenetileg az egykoron nagyhírű Japán kávéházat (ma Írók boltja) a Douwe Egbert Omnia, és egy hatalmas, a Hello Wood designerei által készített csészével is várják az érdeklődőket az Erzsébet...

Magazin: Fel is út! – Hogyan él meg egy magyar pékség II.

Nem túl fényes képet fest cikksorozatunk második részében az iparág jelenlegi helyzetéről Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke: A hazai pékszakma idén is a korábbi években felmerült gondjaival terhelten küszködik. Jövedelmezősége nem javult, alacsony szintű. Az ez évi terméskilátások az év első felében biztatóak voltak, azonban a betakarításkori a forróság, a talajvíz és az esőzés, a rágcsálók elszaporodása visszájára fordította optimizmusunkat. A pénzromlás drágította az import eredetű anyagokat, energiát, üzemanyagokat....

Oldal  / 469