Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Horeca

Magazin: Az új prémium borcsalád

A Magnus a Canter Borház prémium minőségű, kiemelt borcsalád kialakulásának folyamatáról Istvándi Tamás értékesítési vezető számolt be olvasóinknak. A 2013-as megjelenést hosszas tervezés és szorgalmas munka előzte meg a szőlőtáblákon és a pincében. A borház indulásának évében, 2012-ben szüretelt vörösborok a legkiválóbb dörgicsei területekről származtak, erjesztésük és érlelésük során pedig különös figyelmet kaptak azzal a céllal, hogy érlelésük végeztével a Borház prémiumboraiként ízlelhető és szerethető mementói legyenek a Canter Borház...

A világ kedvenc italai – A nap képe

Mai világtérképünk, nem tudjuk, képes-e újat mondani mindenkinek, ám mindenkinek érdemes rá vetni egy pillantást: íme, ezek a földgolyó nem antialkoholista országainak kedvenc italai.

Aki nem éhes, ne is egyék! – A nap abszurdja

Tele az internet meghökkentő, már-már az abszurd kategóriájába tartozó “szakmai” hírekkel. De amiket nyárra kiválasztottunk olvasóinknak, azok közül garantáltan egy sem kacsa! Az USA-ban vannak olyan éttermek, amelyek „szankcionálják”, ha a vendég sok ételt hagy a tányéron. A fáma szerint van előzménye az ötletnek: a brazíliai Uberlandiában a kormányzati hatalom – már vagy 10 éve volt a dolog – letörte a helyi étteremtulajdonosok kezdeményezését, akik azoknak a vendégeknek esetében, akik...

Száznál is több étterem csatlakozott a VII. Országos Étterem Héthez

A korábbi évekhez hasonlóan ismét több mint száz felső- és középkategóriás étterem csatlakozott kedvezményes kínálatával az Országos Étterem Héthez, amelyet immár hetedik alkalommal rendeznek meg október 13. és 19. között. A www.etteremhet.hu internetes oldalon előzetesen asztalt foglalók minőségi háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt kóstolhatnak meg a korábbi évekhez képest változatlan, 3300 forintos áron. Jelenleg 108 fővárosi és vidéki étterem csatlakozott az őszi akcióhoz, listájuk azonban továbbra is bővülhet. Köztük számos olyan...

Izgalmas játék az étellel – A nap videója

Ha eddig nem tudta, mi van az ételpornó kifejezés mögött, most megérti: a marksandspencer.com hirdetése az ételkészítés gyönyörűségéről szól.

Magazin: Jó bor, jó cégér II.

Egy helyen a borok és a beszerzők: a Lidl kezdeményezésének köszönhetően újszerű bemutatkozási lehetőséget kapnak a magyar borászatok hazai és a külföldi piacokon egyaránt. A témáról a részvevő borászok némelyikének véleményét is kérdeztük. Felismert lehetőségek Eszterbauer János Borászatunk egy éve beszállítója a Lidl üzletláncnak, az eltelt időben kellemes tapasztalatokat szereztünk mind a rugalmasság, mind a kompromisszumkészség, árképzés, fizetési pontosság területén. Természetesen velünk beszállítókkal szemben is fokozottak az elvárásaik, de elfogadtuk,...

Az ország kedvenc fagyizóit kereste a NÉBIH

A fogyasztók kedvenc fagylaltozóit kereste a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) közösségi oldalán. Az egy hónapig tartó játékot nem várt érdeklődés övezte: több mint 3000-en adtak le mintegy 12 000 szavazatot a fogyasztók által ajánlott 400 fagylaltozóra. A „Kedvenc fagyizóm” játékba a fogyasztók maguk nevezhették be az általuk kiemelkedőnek ítélt fagylaltozókat és az íz, a választék, a felszolgált különlegességek, az ár/érték arány, a személyzet kedvessége és az üzlet tisztasága alapján értékelték...

Újra a kartoncsomagolás nő a gyümölcslépiacon

A legfrissebb adatokból úgy tűnik, hogy a gyümölcslé túllendült a szűk esztendőkön. A legnagyobb mértékben a dzsúszok és nektárok értékesítése nőtt. Piacbővítő mértékben növelte részarányát az eladásokból a kartondoboz. A gyártók termékfejlesztései elsősorban a minőség iránt elkötelezett fogyasztók igényeinek kielégítésére irányulnak. Bár a tavalyi év újra csak „mí­nu­szos” volt, az idei év első fele bizakodással töltheti el a gyümölcslépiac szereplőit. A Nielsen piackutatási adatai alapján ugyanis végre mind mennyiségben, mind...

Szálloda a 007-es ügynökhöz Milánóban

A híres brit titkosügynök, James Bond ihlette hotel nyitotta meg kapuit Milánóban. A szobákat a 007-es filmekkel kapcsolatos több mint hatezer relikvia díszíti. Fotó: http://milano.corriere.it A szálloda halljában a brit haditengerészet egyik hadihajójának belsejét rekonstruálták. A földszinti bárban James Bond kedvenc italát, a vodka-martinit is elkészítik. A folyosókon a 007-es filmek színészeinek autogramos fényképei sorakoznak, a húsz szobát a filmsorozat részeinek angol címeit használva nevezték el: mindenki kiválaszthatja, melyik James...

Átlátszó sous vide-oló – A nap videója

Az alacsony hőfokon, légmentesen lezárt tasakokban lévő ételt vízfürdőbe helyezni, és ott állandó hőmérsékleten tartva elkészíteni – ezt hívják sous vide-olásnak. Az eljárást jó ideje alkalmazzák a magyar vendéglátósok is (igaz, nem túl széles körben), tőlünk nyugatra pedig az utóbbi 1-2 évben terjednek a háztartási használatra készített sous vide-áló eszközök is – ezek közül a legeredetibb a már nem dobozra, hanem egy vastag merülőmixerre emlékeztető Sansaiere. A Mellow néven most...

Oldal  / 464