Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Horeca

Új szállásközvetítő oldal indult

Új szállásközvetítő oldal indult, a Foglalj.hu-t üzemeltető e-Business Group Kft. közlése szerint az oldalon az összes belföldi szálláslehetőséget és árat elérhetővé teszi, így a szállodai listaáraktól, a kedvezményeken át, a szezonajánlatokig gyakorlatilag minden magyarországi szálláskonstrukció megtekinthető és akár azonnal foglalható is. A cég tájékoztatása szerint a honlap egy technikailag összetett rendszer segítségével összegzi a hazai szálláslehetőségeket, a családias üdülőházaktól az ötcsillagos szállodákig. A közlemény idézi Szalay Ákost, a cég egyik...

Gasztronómiai programmal készülnek a nemzeti parkok az ünnepi hétvégére

A magyar nemzeti parkok és a natúrparkok ízei mutatkoznak be és várják az érdeklődőket a hosszú hétvégén a tájegységekre jellemző ínyencségekkel, kézműves termékekkel országszerte hét helyszínen. A programhoz kapcsolódva Kőszegen, Tihanyban, Tatán, Alsómocsoládon, Hollókőn, Hortobágyon és Békéscsabán kóstolhatnak meg a látogatók helyben termelt alapanyagokból készült helyi ízeket, termékeket – olvasható a Földművelésügyi Minisztérium közleményében. A gasztronómiai kínálatot a Nemzeti Parki Termék védjegyet elnyert árucikkek is gazdagítják, amelyek védett természeti-, vagy...

Magazin: Valódi márkák valódi csokoládéból az év végi szezonban

A tavalyi év vége a karácsonyi üreges figurák között értékben szignifikáns, 7 százalékos növekedést hozott az előző szezonhoz képest. Ez jól mutatja, hogy, bár a kereslet továbbra is kétpólusú, vagyis a legolcsóbb kategóriának is megvan a maga tábora, a fogyasztói igények tovább tolódnak a prémium termékek irányába. Inkább kisebb méretű, kevesebb, de minőségi, valódi csokoládéból készült márkaterméket vesznek az ünnepekre a vásárlók önmaguk kényeztetésére vagy szeretteik megajándékozására. Visszaszoruló PL –...

Csökkentené az Artisjus a vendéglátó-ipari zenei jogdíjakat

Jelentősen, átlagosan 19,5 százalékkal csökkentené az Artisjus a vendéglátó üzletek által fizetett zenei jogdíjakat jövőre – közölte a zenei szerzőket képviselő Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület hétfőn az MTI-vel. A szervezet közleménye szerint benyújtotta az erről szóló díjszabástervezetét a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához, amelyet előzetesen egyeztetett a Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetségével (VIMOSZ) és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségével (MSZÉSZ). A végső döntés a közigazgatási és igazságügyi...

Fura egy alkoholszonda

A szórakozóhelyek férfi mosdóiban különféle, a piszoárokban elhelyezett játékokkal „szórakoztatják” a vendégeket, ezek legtöbbje a pontos célzást próbálja segíteni. A szingapúri Zouk klub piszoárjaiba viszont nemesebb célok érdekében kerültek műanyag „kekszek”: szenzorokkal ellátott eszközök, amelyek mérik a delikvens alkoholszintjét, és jeleznek, ha az elérte a mértéket, amennyivel már jobb nem volánhoz ülni. Meggyullad egy piros lámpa, amikor a kis szerkezet azt javasolja, hívj inkább taxit, vagy vedd igénybe a klub...

Az enteriőr-alakító raklap – A nap képe

A budaörsi Zsíros Kenyér pub bemutatásakor utaltunk arra, hogy a szűk anyagi keresztmetszettel végrehajtott átalakítás egyik ötletes kényszermegoldása volt a használt raklapok padokként való alkalmazása. Íme, egy képsorozat, hogyan lehet ezeket az egyszerűen alakítható faeszközöket kreatívan felhasználni a vendéglátásban. (Első képünk a Zsíros Kenyérben készült.)

A sör szúnyogriasztó funkciójáról – A nap videója

Promóció? Pr-fogás? Jófejség? Nehéz lenne meghatározni a Heineken tulajdonában lévő Pápua új-guineai SP Lager sör új projektjének műfaját, de talán nem is lényeges – a koncepció annyira eredeti, hogy bárkit célcsoportjához kötődő kapcsolatának újragondolására késztethet. Pedig rém egyszerű dologról van szó! A helyi sörfogyasztási szokások (kényszerek?) szerint a sört gyakran este, a tábortűz mellett fogyasztják, ami ezerrel vonzza a maláriát terjesztő szúnyogokat. Tegyük hát kellemesebbé a sörözés élményét némi „szerepvállalással”...

Megérett rá az idő!

Tőlünk nyugatra a séfek csúcsteljesítményei között tartják számon a tűz-látta desszertkülönlegességeket; bár a gyümölcsgrillezés 3-4 évvel ezelőtti óriási divathulláma nem ismétlődött meg, idén nyáron, ha kisebb zajjal is, de visszaszivárogtak a nyárson vagy rácson sült zöldségek az étlapokra. Reméljük, most már jó időre meg is maradnak ott – nemcsak azért, mert a grillezés során karamellizálódó, édesebbé, pikánsabbá, ropogósabbá váló érett gyümölcsök ízükben is különlegesek, de számos egészségtrendhez is tökéletesen illeszkednek....

Átlaggyerek a luxusétteremben – A nap videója

Beleférne a napi cukisága rovatba, ha volna nálunk ilyen: a New York Times őszi Food melléklete érdekes „kísérlettel” lepte meg olvasóit: egy brooklyni állami iskolából elvittek 6 másodikos gyereket a város egyik legismertebb éttermébe, a Daniel Boulud által irányított Danielbe, és 220 dolláros hétfogásos menü tálaltatták fel nekik.

Komlózott kávé!

Szeretjük a kávét. Szeretjük a divatos, jól komlózott IPA söröket. Bár ez nem is lényeges, hiszen még nem jelenti azt, hogy szeretni tudnánk a denveri „találmányt” is, a Corvus elnevezésű komlózott kávét. De nagyon kíváncsiak lennénk az ízére, a minimum eredetiként jellemezhető termékfejlesztési próbálkozásra. A Corvus nem főzött, hanem hidegen készített ital: a darált kávét 250 literes sörerjesztő tartályokban 17 órán keresztül a komlóval együtt fermentálják szobahőmérsékletű vízben, ami erősíti...

Oldal  / 475