Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Horeca

Az ötcsillagos hotelek kiemelkedően teljesítettek január-februárban

Az év első két hónapjában folytatódott a forgalom dinamikus emelkedése a magyarországi szállodákban, az ötcsillagos hotelek teljesítményjavulása kiemelkedő volt – állapítja meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a nemzetközi és hazai szállodaipar január-februári teljesítményéről készített elemzésében. A kedden közzétett elemzésben az MSZÉSZ kiemeli, hogy az idei év első két hónapjában országos szinten az 5-csillagos hotelek teljesítménye javult a leginkább. Az ebben a kategóriában elért 51,1 százalékos átlagos foglaltság...

Ételeső – A nap videója

Nem kétséges, a modern művészetben meghatározó szerepet játszanak a spekulatív elemek. Mai filmünket bizonyára másként értékeli a művészetek iránt fogékony vendéglátós egy ÁNTSZ-szel lefolytatott vita után, mint, mondjuk, a Velencei Biennálé egyik nemzeti pavilonjában egy monitoron látva, amikor szabadságát tölti. Steve Kardynal and Alex Negrete videóművészek állítólag az élelmiszerpazarlás ellen emelik fel hangjukat, valamint egy az éhezők megsegítését küzdő alapítvány támogatása érdekében folytatják akciójukat. Videónkon Steve Kardynal golgotája látható.

Teákról a teababa ürügyén

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Mesélő tárgyak sorozatának új állomása a tea, illetve egy teababa: április 25-én, pénteken, 17 órakor várják az érdeklődőket egy beszélgetésre a teakereskedelemről és -fogyasztásról, valamint a gyógyteák előnyeiről. Eközben a részvevők gyógyteát kóstolhatnak és filterpapírokból díszeket hajtogatnak. A programon múzeumi belépővel lehet részt venni.

Pizzaország csodái – A nap képe

A neve ellenére kanadai illetőségű Boston Pizza lánc (az olaszokat természetesen nem megkérdezve az ötletről) megpróbálja megváltoztatni – ahogy ők mondják – a pizza „játékszabályait”. A hangzatos megközelítés mögött olyan termékfejlesztési elképzelések álnak, amelyek alapja a ma a gasztronómiában rendkívül divatos fúzió: pizzataco, pizzaburger és hasonlók. Innovációikról megkérdezik fogyasztók véleményét, és – ha igaz – annak alapján döntenek új fejlesztéseik sorsáról. Tegyük mindehhez hozzá: a két említett termék már szerepel...

Magazin: Pékek krémje

A Magyar Pékek Fejedelmi Rendje 90 nm-es standon képviselte a sütőipari szakmát a SIRHA-n. Három nap alatt a rend tagjain kívül közel harmincan segítették a sikeres megjelenést: iskolák szakoktatói, tanárai, diákjai. A megjelenés célja a sütőipar múltjának, jelenének és jövőjének illusztrációja volt – nemcsak a termékeken, hanem bemutató sütéseken, illetve az események folyamatos szakértő kommentálásán keresztül is. A hagyományőrző testület a bemutatókkal és az innovatív termékek szemléltetésével – nemcsak itt,...

Sör-periódusos rendszer – A nap képe

Minden, amit tudni akartál (meg amit nem is, vagy legalábbis nemigen tudsz mit kezdeni az információval) – ezúttal a sörről,. Rengeteg információt tartalmaz a mantisdesign.com által összeállított sör-periódusos rendszer, aminek alapján jobban eligazodhat az ital világában az értő fogyasztó. Kezdőknek viszont először inkább egy egyszerűbb sörcsaládfa tanulmányozását ajánljuk.

Jégkrém és muzsika két percben – A nap videója

Azt mondják a Häagen-Dazs-nál, hogy jégkrémjüket a megfelelő hőfokon, megfelelő állagúan fogyasztva lehet leginkább élvezni. Mint amikor a bort dekantálják – miután a hűtőből kivették és kinyitották a dobozt, adni kell tartalmának 2 percet a lélegzésre. Azoknak a rajongóknak, akik nem biztosak magukban, hogy képesek ezt a rövid időt kivárni, készült egy telefon-applikáció, amivel pont a kellő ideig foglalhatják el magukat. Magyarázat helyett ajánljuk a filmet megnézni; zseniális ötlet!

Szakma Sztár 2014. – Egy zsűriben az MGE és az MNGSZ

A Szakma Sztár idei döntőjén a hírek szerint magas minőségű munkákat tettek a zsűri elé a szakács szakmunkástanulók, de az erőpróba igazi szenzációja talán nem is a versenyművek színvonala volt, hanem hogy Kocsonya Kálmán, az MNGSZ és Vomberg Frigyes, az MGE képviselője a két szervezet minden szakmai ellentétén túllépve is tud együtt dolgozni azonos elvárások mentén. A versenyzőknek meleg- és hidegkonyhai feladatot kellett teljesíteniük; az ételek elkészítésére és tálalására 5...

Hogyan lehet tökéletes ételfotót készíteni az étteremben – A nap videója

Számtalan séf és vendéglős (sőt, a vendégek nem kis hányada is) utálja az éttermi ételfotózás divatját. Rossz vagy kevésbé rossz minőségű, blogokban, Instagramon, Facebookon megosztott képpel van tele az internet, és igazán jól fényképezni legtöbbször még a gasztrobloggerek sem tudnak. E probléma 10 évvel ezelőtt is probléma volt, legfeljebb a képek felhasználásnak lehetőségei voltak mások. De már akkor is voltak éttermek, amelyek a „hiszti” helyett a vendég tökéletesebb kiszolgálásának lehetőségeit...

Magazin: Magyar résztvevők a Gulfoodon

Az általános összefoglaló jelentések a németországi élelmiszer-ipari vásárokról szinte minden alkalommal rekord látogatószámról, elégedett kiállítókról és szervezőkről számolnak be. A magyar résztvevők is jó érzéssel térnek haza. Immáron harmadik alkalommal mutatkoztak be magyar vállalatok a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) szervezésében a világ egyik vezető élelmiszer-ipari szakkiállításán, a dubaji Gulfoodon. A 114 000 m² alapterületen 120 ország 4500 kiállítójának részvételével zajló és több mint 80 000 szakmai látogatót vonzó seregszemlén az...

Oldal  / 431