Magyar

Horeca

Hogyan lesz a répából spagetti – A nap képe

Ha eddig nem tudtuk volna, most már kétségünk sincs afelől, hogyan kell a zöldség-spagettit kisüzemileg egyszerűen elkészíteni. A Gefu 30 dolláros spirál-vágója japán acélból készül, az orsószerű tárgy két oldala két különböző átmérőt vág.

Barátkozunk az ízekkel – A nap videója

Barátkozunk, már ha tudunk! A WarHeads cukorka extrém savanyú ízre építő koncepciója üzletileg jól működik, de a többség nehezen, a gyerekek pedig szinte egyáltalán nem tolerálják a szélsőséges ízélményt! A WarHeads rá is játszik a kiváltott hatásra: az internet tele van a próbálkozók mimikáját bemutató videókkal. A mi mai filmünk is ilyen – gyerekek komikus reakcióit láthatjuk.

Nulla csillagos hotel

Null Stern – azaz Nulla Csillag a neve egy svájci szállodának, amely a vendéglátás sajátos koncepcióját alkalmazza: minden 21. századi kényelemtől mentes szolgáltatást nyújt nagyon olcsón. A St. Gallen tartományban álló betonépítmény egyfajta bunker, amit 24 órán belül katonai célokra átalakíthatónak építettek, ablaka nincs, a fűtést pedig forró vizes palackokkal oldják meg az üzemeltetők. Viszont már 10 euró alatt is lehet szobát kapni benne.

Kávépingvin – A nap videója

Kávéval festeni divat, Maria A. Aristidou, Alina Kurbiel, Miguel Salazar „alkotásainak” még az elkészültét is végignézhetjük az interneten – az utcai portréfestők jutnak eszünkbe ezekről a képekről. Ami Mary Doodles munkáit megkülönbözteti a többiekétől, az az, hogy nem különféle sűrűségű kávékat használ: az árnyalatokat – a kontúrokat kivéve – egyetlen pohár italt használva varázsolja a papírra.

Az év legjobb éttermei

Március 23-án, a Hennessy-Dining Guide Év Étterme Gálán fény derült a hazai gasztronómia idei legjobbjaira. Az év étterme ezúttal a Huszár Krisztián séf vezette ZONA lett, míg Az Év Street Foodja elismerésnek a vietnami ételekben utazó Funky Pho örülhetett. Ebben az évben ketten is kiérdemelték az év ifjú séftehetségének járó díjat – Nagy Szabolcs és Giczi Andor a Fricska Gasztropub csapatát erősítik –, a legprogresszívebb konyha pedig az Olimpia –...

Nosalty-Eisberg: Le az unalmas salátákkal!

Közös receptfüzet készítésébe és integrált online kampányba fogott a NoSalty és az eisberg, azzal a céllal, hogy bemutassák milyen színes és izgalmas választás lehet egy-egy saláta, akár főételnek is. Kárai Dávid, a NoSalty főszerkesztője és a NoSalty-n futó IzHUSZÁR blog alapító szerzője 15 változatos alapanyagokkal teli salátát kreál a Salátázz címet viselő kiadvány számára. Gazsi Zoltán, az immár négyszeres Superbrands díjazott Eisberg Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „Örülünk, hogy a...

A ZONA lett az év étterme 2014-ben

A ZONA érdemelte ki az Év Étterme címet 2014-ben, az elismerést Huszár Krisztián séf vette át hétfő este a Hennessy-Dining Guide Év Étterme díjátadó gálán, amelyen idén először a street food helyeket is díjazták. A budapesti ZONA étterem “ételeit a maximális tisztaságra törekvő ízlés és a műremekekre jellemző harmónia jellemzi” – méltatta a zsűri a győztes éttermet. Az elismerést az étterem csapatának Daniel Sebe, a Hennessy regionális értékesítési igazgatója adta...

A francia gasztronómia ünneplése

Goût de France (Good France) 1000 séf, 1000 menü, 5 kontinens – ez volt a szlogenje az eseménynek, amely egy vacsora formájában tisztelgett a francia konyha kiválósága, innovációs képessége és az általa képviselt értékek előtt. A gallok a “jól evés” és a “jót evés” örömét osztották meg március 19-én az egész világgal. 1912-ben Auguste Escoffier kezdeményezte az “Epikurosz vacsoráit”, amikor ugyanazt a menüt, ugyanazon a napon egyszerre több városban szolgálták...

Kinyíló csokivirág – A nap videója

A portugáliai Ipsylon étteremben volt a nap desszertje a kinyíló csokoládévirág, Joaquim Sousa séf alkotása.

Magazin: A kávé hét élete

A kávéfüggőknek aligha kell magyarázni, miért jó a kávé, sőt, még az is sokak számára nyilvánvaló, hogy fogyasztása miért egészséges. Az azonban a világ nagyobbik hányada számára újdonság, hogy a növény jóval többet ad nekünk a kávébabból készült italnál. Megtalálni, hogy mi mindenre használható a kávécserje, ahhoz nem annyira tudományos felfedezések kellettek, mint inkább gazdasági megfontolások, de még inkább a gazdagabb országokban megállíthatatlanul terjedő egészségtrendek. A közelmúlt nagy felfedezése (persze...

Oldal  / 520

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!