Horeca

Közösségi balatonos értékesítési oldal indul Karácsonyra

Az Északipart magazin szervezésében készült webes kínálatban kéttucatnyi étterem és borászat, valamint számos könyvkiadó szolgáltatásait, termékeit vásárolhatják meg azok, akik Karácsonyra is balatoni hangulattal szeretnék meglepni a családot, barátokat, üzletfeleket. Az ajándéklehetőségek között tematikus borválogatások, csúcséttermek különleges menüit tartalmazó voucherek, a Balaton szépségeit, történelmét, különlegességeit bemutató könyvek és fotóalbumok is megtalálhatóak. A cél az, hogy az érdeklődők egy helyen összegyűjtve érjenek el minél több prémium balatoni terméket és szolgáltatást. A...

Szallas.hu: díjazták az év legjobb szálláshelyeit

Kiosztották az Év szállása 2016 verseny díjait, az idén a négycsillagos superior mátraházai Residence Ózon vehette át az Év szállásának járó elismerést – közölte a versenyt négy éve elindító Szallas.hu portál az MTI-vel. Fotó: szallas.hu A díjakat több mint félmillió vendégértékelés és 43 ezer szavazat, illetve a szakmai zsűri véleménye alapján ítélték oda – közölték a szervezők. Az Év turisztikai települése kategóriában a verseny történetében immár harmadik alkalommal Hajdúszoboszló vitte...

21. századi linzer – A nap képe

És itt az „újragondoláson” nem dekonstruálást, nem „helyi alapanyagok használatát”, nem az egészségtrendekhez való alkalmazkodást érjük, hanem egy kreatív ötletet. Mondhatni, a kör négyszögesítését.

Milyen konyhai tánc a twurkey? – A nap videója

A twerk egy az Oxford English Dictionaryben is szereplő szó, ami egy speciális fenékrázást jelent tánc közben – ha mindezt a kopasztott ünnepi pulyka (turkey) csinálja, az mai filmünk készítője szerint a twurkey!

Magazin: Champagne on the Rocks

Évszázados tradíciók üzenete és a legjobb borok, pezsgők készítőinek meggyőződése, hogy a jó bor íze önmagában tökéletes, harmóniáját más ízekkel megzavarni, hígítani tapintatlanság. Másképp gondolja ezt a színész Bill Murray, aki szerint a champagne soha nem lehet eléggé hideg, ezért jéggel telerakott pintes pohárba önti azt. Sokáig egyszerűen különcnek tartották őt és a hasonlóan gondolkodókat, nyártól viszont már trendteremtőnek. Kaliforniában az előkelőségek rendezvényein megjelent a champagne on the rocks, és...

Bunda, coat, Mantel, piel, pellicia és egyebek a virslin – A nap képe

Hogyan képzelik a virslit kifliben, kenyérben, tésztában a világ különböző országaiban – mai képünkből megtudja.

Kenyérsütés a vulkánban – A nap videója

Izlandon, a vulkánok hazájában nincs feltétlenül szükség konyhára a kenyérsütéshez, elég felmenni a hegyre, az elvégzi a feladatot: 100 C fokon 24 óra alatt kenyeret készít a nyers tésztából.

Az orosz látogatókra alapozott gyógyturizmus erősítése a cél

A magyarországi fürdőhelyekre irányuló orosz gyógyturizmus jelentős erősítését tűzte ki célul a Nemzetgazdasági Minisztérium – közölte a tárca gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára az MTI-vel. Lepsényi István a magyar-orosz egészségipari együttműködés erősítéséről és a gyógyturizmus új lehetőségeinek feltárásáról Harkányban tartott konferencia szünetében az MTI-nek azt nyilatkozta: szeretnék elérni, hogy a magyarországi gyógyvizek bekerüljenek az orosz társadalombiztosítás által finanszírozott gyógyhelyek közé. A politikus reményét fejezte ki, hogy Magyarország évente több százezer...

Magazin: Pezsgő, gyöngyöző, habzó

Mi befolyásolja a boralapú buborékos italok piacát 2016-ban? Konzervatív vagy modern termék-e a pezsgő és a gyöngyözőbor? Ha a fiatal fogyasztóé a jövő, őt vagy a terméket kell alakítani? Ezekről a témákról beszélgettünk a szakma jelentős vállalkozásainak vezetőivel. Magyarországon a pezsgőfogyasztás kultúrája gyerekcipőben jár – állítja Nink Károly, Cezar Winery Kft. kereskedelmi vezetője. – A pezsgő fogyasztása ünnepi alkalmakhoz, illetve a szilveszterhez kapcsolódik, amikor jószerével csak annyi az elvárás, hogy...

Extrém pillanatok az Urálon túlról – A nap képe

Remek képsorozatokat nézegetve nem álltuk meg: Oroszországi fotók közül olyanokat válogattunk, amik így vagy úgy, de témánkba vágnak, azaz a vendéglátást vagy a gasztronómiát (is) érintik.

Oldal  / 664