Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Horeca

Allergiásoknak nyílik kávézó Bécsben

AllergikerCafé néven megnyílik pénteken Bécs kifejezetten allergiások számára alapított első kávézója. A bolt megálmodója anya és lánya, Margaret és Franka Rothaug, akik maguk is hisztamin- és lisztérzékenységben szenvednek. “Intoleráns vagyok, de ez semmit sem jelent” – hangzik az üzlet mottója. Az itt kapható finomságok összetevői egészen eltérőek egy átlagos sütemény vagy menü hozzávalóitól. Aki az összetevők hosszas mérlegelése nélkül akar nassolni vagy ebédelni, akár egy jó bécsi virslit zsemlével elfogyasztani,...

Csak úgy isszák a művészetemet! – A nap képe

Művészet – installáció – performance– étel-ital: e logika mentén a 21. századra magától értetődően jutunk el a gasztronómia és művészet mind szorosabb összekapcsolódásához. Gondolhatunk a világ múzeumaiban rendezett fogadásokra, különleges enteriőrű vendéglátóhelyekre vagy éppen a food stylingra: ma egy luxusétteremben kínált fogás, vagy egy versenyen bemutatott tányér műalkotásnak is beillik. Arról pedig oldalakat lehetne írni, mi mindent is takar a food art (műfordítsuk így: ételművészet) kifejezés. Mégis, mindig van, amivel...

Inni is elfelejtesz! – A nap videója

Ha a vidéki vándorcirkuszt mérjük össze a kínai nagycirkusszal, legfeljebb azzal tudjuk érzékeltetni a különbséget a flair-ben jártas átlag-mixer és a filmünkön szereplő barman-ek zsonglőrteljesítménye között.

Önirónia – A nap videója

Hogy az átlag amerikai polgár egyszerű lelke tükröződik vissza a Steak’n Shake gyorsétteremlánc reklámjából vagy az önirónia, nehéz lenne eldönteni. Mindenesetre, ha az utánérzésekkel terhelt filmet stílusparódiának tekintjük (emlékezzünk a különféle dezodor- és üdítőital-márkák „hasonló” nagyszabású filmjeire), jót mulathatunk rajta, főleg a Carmina Burana néhány taktusát hallgatva közben. De ha a dolog komoly, akkor talán a mi amerikai filmsorozatokat utánzó Haction-unk sem olyan rettenetesen kínos…

Ilyenek a húsevők? – A nap képe

De hol van a mi másságunk elfogadása? – kérdezhetjük mi, húsevők, a németországi Fürthben működő vegetáriánus étterem, a Keimling meglehetősen durva reklámját látva. A véleményünk többi részét nem mondjuk ki hangosan…

Pályázati Felhívás Gundel Károly – díjra

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére számos társszervezet közreműködésével idén első alkalommal pályázatot hirdet a Gundel Károly – díj elnyerésére.   A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint...

Szeretnek keríteni! – A nap abszurdja

Tele az internet meghökkentő, már-már az abszurd kategóriájába tartozó “szakmai” hírekkel. De amiket nyárra kiválasztottunk olvasóinknak, azok közül garantáltan egy sem kacsa! A kínai Kanton egyik étteremben mindazok a párok, akik ott randevúztak, és vacsoráztak egymással, majd házaspárként térnek vissza egy év múlva, azok az étterem vendégei egy vacsora erejéig, ha a helyszínen készített egyik fotójukat az étterem megtarthatja, s jó párszerző hangulatának bizonyítására a falra teheti. A másik képet...

No milk today! – A nap videója

Egy a tejfogyasztás ösztönzésének programját zászlajára tűző országos amerikai szervezetnek reklámfilmje főszerepére sikerült megnyernie a latin szépséget (és nem mellesleg remek színésznőt), Salma Hayeket. A spot sem rossz!

El Diablo – A nap képe

Ha megkérdezik, ki főzi az ebédjét a vulkánok tüzében, 10 emberből 9 biztosan az istenekre tippelne. A Spanyolország partjai mellett fekvő sziget, Lanzarote egyik éttermének tulajdonosa inkább az ördögre gondolhatott, feltehetően ezért adta az El Diablo nevet üzletének. A patásról elnevezett helyen a működő, de lávát nem kibocsátó vulkán hőjét használják sütéshez. A számos hús- és halféleséget 450-500 Celsius hőmérsékletű geotermális hő grillezi. Az étel és a túra ára a...

Ingyenes programok augusztus 20-án a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban mindenki számára ingyenes a belépés augusztus 20-án. Emellett 11 és 14 órakor Kalmár évszázadok címmel ingyenes programmal is várják az érdeklődőket. A kereskedelem évszázadain átívelő interaktív kosztümös tárlatvezetésen a látogatók eljutnak a reformkori zsibongó vásárok világától, az 1930-as évek nagy áruházain át, gyermekkorunk KÖZÉRT-jéig. /A program időtartama: kb. 60 perc/

Oldal  / 457