Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Horeca

Novemberben nyílik az ország első ágymozija

2014 novemberében nyílik Buda új szórakoztató komplexuma, a Buda Entertainment & Gastro egyik szárnya, ahol helyet kap egy Európában egyedül hazánkban található Bed Movie, vagyis ágymozi. Emellett folklór terem, egy Magyarországon szintén egyedülálló, kézműveseknek és divattervezőknek otthont adó „Art & Craft Market”, valamint egy több termes táncos szórakozóhely fogadja majd látogatóit a szórakoztató központ kialakításának első fázisában. A Gozsdu udvar megálmodójának és alapítójának új ingatlanfejlesztési projektje, a hamarosan nyíló Buda...

Convenience Halloween-tök – A nap képe

Ilyen a fogyasztói társadalom: aki lusta, vagy nincs ideje ijesztő tököt faragni Halloweenre, annak eleve ijesztőre formált tököt kínál a termelő. Mi ez, ha nem a kényelmi termékek csúcsa?

A madridi 3 Michelin-csillagos DiverXO étterem polgárpukkasztó bemutatkozása – A nap videója

Zseniális film, felkavaró zene – így örökítik meg mozgókép formában az evés tudattalant is irányító örömét a gasztronómia és a tárgyművészetek világában ma egyaránt élenjáró spanyolok. DiverXO [short film // English version] from m.Ortiz on Vimeo.

Megnyitott a megújult Paulaner Sörház

Látványkonyhával, tradicionális bajor ételekkel és hamisítatlan Oktoberfest hangulattal vár mindenkit a megújult Paulaner Sörház. Az átalakított belsőtér mellett az étlapon is felfedezhetünk néhány újdonságot: a látványkonyhában faszénen sült grill húsok és halak készülnek, valamint sokkal szélesebb desszertkínálat várja a vendégeket. Izgalmas újításokkal nyitott újra a Paulaner a MOM Parkban. Teljesen átalakult a pult, amelyen új csapolóberendezésből kerül a poharakba a kiváló minőségű sör, a régi rozsdamentes sörtartályok helyén pedig a...

Hűtsd a vörösbort!

Az idei nyár trendje, vagy inkább hóbortja volt a vörösborok hűtése. Hóbort, hiszen mindenféle divatolás nélkül is egyértelmű, hogy a vörösbor szobahőmérsékleten való fogyasztásának paradigmáját régen túlléptük már. Annál is inkább, mert amikor ez a szabály megfogalmazódott, nem azt tartották megfelelő szobahőmérsékletnek, amit ma. Természetesen a hűtés pártján állók sem általánosítanak: a kutya sem állítja, hogy a testes, komplex illat- és ízvilágú borokat hűteni kell. A friss, gyümölcsös reduktív vöröseknek...

Szép étel, szép fotó – A nap képe

Benoit Cabanes és Laurent Vallee, két francia képzőművész, 2006-ban alapította stúdióját Mixture néven. Kedvencük a „fine food” kategória – ahogy mai képeinken látható, jól meg is tanulták a területet!

Az ünnepi hétvégét követően is magas a foglaltság a Pest megyei szállodákban

A hosszú hétvégi teltházas üzemet követő napokban is magas a foglaltság a Pest megyei szállodákban, köszönhetően az őszi iskolai szünetnek és annak, hogy sok hotel kínál gyerekprogramokat is. A herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotelben október 23-át megelőző két héttel sem lehetett már foglalni, mind a 128 szobájuk megtelt – tájékoztatott Kálmán Zsolt igazgató. A héten az őszi szünetnek és a gyerekprogramoknak köszönhetően is magas a foglaltság, de még akadnak...

A Napa-konyha szakácskönyve – A nap videója

Az nem meglepő, hogy a borászatáról híres Napa-völgynek szakácskönyvet szentel a szakma: egy nagyon fiatalon 3 Michelien-csillagot szerző kaliforniai szakács, Christopher Kostow gyűjtött össze száz receptet különféle vendéglátóhelyekről – út menti büfétől a csúcsétteremig. A fantasztikus számunkra az a művészi munka, aminek eredménye a kiadvány reklámkampányának részeként készült trailer az internetre.

Magazin: Az ÉLOSZ-elnök a január 1-én életbe lépő közétkeztetési rendeletről

Pálházyné Sármány Csillának, az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége elnökének aktív szerepe volt az életbe lépő előírások kialakítását megelőző szakmai vitákban. – Fontos, hogy végre életbe lépett egy a közétkeztetésre vonatkozó rendelet – állítja a szakember –, már 3-4 éve várja a szakma a konkrét szabályozást. Téves viszont az elképzelés, hogy az élelmezésvezetők munkája most alapjaiban megváltozik. Eddig is minden olyan szervezet kontrollálhatta tevékenységünket, amelyik részt vett a rendelet megszületésében, ezután is...

Szállodaszövetség: nem kell változtatni a SZÉP-kártya adózásán

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége azt javasolja, hogy ne változtassanak a SZÉP-kártya adóterhein, döntően a kis- és középvállalatok által működtetett hotelek és munkahelyek védelme érdekében. A szövetség által az MTI-hez kedden eljuttatott állásfoglalás szerint aggodalommal fogadták azt a hírt, hogy a béren kívüli juttatások adóterhelése januártól az eddigi összesen 35,7 százalékról 51,17 százalékra emelkedne. A szakmai érdekképviselet számítása szerint ez a Széchenyi Pihenőkártya esetében közel 16 százalékpontos emelkedést jelent....

Oldal  / 478