Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Horeca

Bruce Lee készít reggelit – A nap képe

Ha Bruce Lee akar neked reggelit készíteni, jobb, ha hagyod! Főleg, hogy a jelek szerint egészséges alapanyagokat használ.

Magazin: Desszertverseny

A Sirha Budapest 2014 desszertversenyt desszert és tányérdesszert témában írták ki a szervezők. A modern, kreatív cukrászatot itthon megvalósítani szándékozó megmérettetés zsűrijében számos elismert magyar szakember mellett elnökként részt vett Jordi Bordas, a 2011-es Coupe du Monde de la Pâtisserie (Cukrász Világbajnokság) győztese is. A kéttucatnyi jelentkező közül a beküldött receptúra és fotók alapján kiválasztott legjobbak között – így hozta a véletlen – csak hölgyek szerepeltek. Az elmúlt években nyomon...

Hűtő-dekantáló kombó

Egy hete sincs, hogy a légteleníthető dekantáló edényről írtunk: idén tavasszal jelent meg a piacon a Metrokane Vacuum Decanter. A dekantáló edények új nemzedékének egy másik érdekes képviselője a koppenhágai Norm Architects fehérborok szellőztetését és hűtését egyszerre megoldó CoolBreather, amelyik egy palacknyi szobahőmérsékletű bort 5-6 OC-ig képes hűteni. Ugyanennek a dán vállalkozásnak a vörösborok számára készített lélegeztető edénye nem tudja a fentebbi kunsztokat, viszont hatékonysága mellett rendkívül szép is.

Jackie Chan portré 64 ezer evőpálcikából – A nap videója

Mi a pop art, ha nem ez? Red Hong Yi, a fiatal malaysiai iparművész alkotásainak „alapanyaga”, de szerszáma is az étel és az étkezés eszközei. Koncepciója verhetetlen: kitalált valamit, amivel egyaránt felkeltette a szakma és a nagyközönség érdeklődését. Ennek a művének elkészítése még önmagában is egy performance.

Magazin: Az Év Vendéglátója

Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa lett az MVI által alapított „Év Vendéglátója” díj idei kitüntetettje. Elsősorban a vendéglátói stílus, a tisztességes szakmai magatartás elismerése e cím. Terveiről, elképzeléseiről kérdeztük a szakembert. Számos rangos szakmai kitüntetés tulajdonosaként mit jelent Önnek az Év Vendéglátója cím? Ez az a díj, amit csak a szakmától lehet megkapni – ez ad neki különleges értéket. Miben látja a továbbfejlődés lehetőségét? Nagyon hosszú még az...

Ajkainkat csókjuk nem illetheti! – A nap képe

Az interneten leltünk erre nem mindennapi csoportképre. Az amerikai szesztilalom első éveiből származik mai fotónk, a felirat az aktivisták tábláján: Olyan ajkak, amelyek alkoholt érintenek, a mi ajkainkat nem érinthetik! A sovinizmus vádját elkerülendő, a látottakhoz semmi megjegyzést nem fűzünk.

Mit reggelizik a világ – A nap videója

Megehet, kissé közhelyes mai filmünk megközelítése, de mint minden közhelyben, ezekben is nagy igazság van. Magyarul: nagyjából elhihetjük, hogy a megmutatott alapanyagokból készül a reggeli a világ különböző tájain.

Még 3,5 milliárd forint vár elköltésre a SZÉP-kártyákon

A 2013-ban feltöltött SZÉP-kártya összegekből 3,5 milliárd forint vár felhasználásra, erre május 31-éig van mód – hívta fel a figyelmet a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége hétfői közleményében. A szervezet azt javasolja a kártyatulajdonosoknak, hogy a kártyájukon levő maradványösszegeket a következő hetekben, lejártuk előtt – akár a következő 2 hosszú hétvégén – használják fel a szállodákban. Vagy későbbi nyaralásukra foglaljanak szobát a fenti határidő betartásával. A kártyákat kibocsátó bankok elektronikus...

Itt a húsvét, itt a nyuszi… – családi nap az MKVM-ben

Április 19-én, szombaton 10.00-14.00 óra között újra családi napot tart a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum. Ahogy tájékoztatójukban írják: Minden évben közösen készülődünk a húsvétra, felidézzük az ünnepi szokásokat. Asztalunkra saját készítésű állatkák kerülnek: kalácskakaskát sütünk, figurás tojástartókat készítünk, pomponnyuszit és csibét ültetünk. A kisebbekkel mondókázunk és tavaszköszöntő játékokat játszunk. Belépő: 900 Ft/fő (felnőtt, gyerek), családi jegy: 2.200 Ft (2 felnőtt és maximum három 18 év alatti gyermek)

NGM: optimizmusra ad okot a turizmus év eleji bővülése

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a turizmus első két havi adatai optimizmusra adnak okot az idei évre. A kereskedelmi szálláshelyek februári vendégforgalmi adatai a tavalyi rekordévhez viszonyítva markáns, 10-20 százalék körüli növekedést mutatnak. Ugyan a január és a február a kisebb forgalmú hónapok közé tartozik, de a vendégéjszakák száma és a szállásdíjbevételek növekedése optimizmusra ad okot az idei évet illetően – írta közleményében az NGM a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön...

Oldal  / 429