Magyar

Horeca

Három estére újjászületik a világ egyik leghíresebb étterme

Csupán három estére, de újjászületik a világ egyik leghíresebb étterme, az ElBulli márciusban, a különleges vacsorákat kilenc világhírű séf készíti majd el, akik összesen 22 Michelin-csillagot tudhatnak magukénak. Az ElBullit ötször választották meg a világ legjobb éttermének, a tulajdonos séf, Ferran Adriá 2011-ben döntött úgy, hogy bezárja. A legendás étterem különleges fogásait idézik meg március 7-től “Az El Bulli újjászületése” nevet viselő eseményen a népszerű tengerparti városban, Marbellában. Az ötlet...

Bemutatta új marketingstratégiáját a Magyar Turizmus Zrt.

Az Utazás Kiállítás első napján, az UNWTO hivatalos konferenciáján, az Utazás Fórum keretében mutatta be hároméves (2015-2017) turisztikai marketingstratégiáját a Magyar Turizmus Zrt. A társaság elsődleges feladata továbbra is Magyarország turisztikai kínálatának bemutatása, népszerűsítése külföldön és belföldön egyaránt, azzal a céllal, hogy erősítse a keresletet hazánk mint úti cél iránt. Ezzel elő kívánja segíteni az iparág fejlődését, a vendégéjszakák számának és a turisztikai bevételeknek a növelését. A Magyar Turizmus Zrt....

Kékfény hírek: Bálból lopták a töltött káposztát

Bűnüldözői körökben is ismert és elismert lapunk tegnap délben kapta a komoly hírértékkel bíró információt: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy dubicsányi férfit és nőt hallgattak ki a rendőrök gyanúsítottként, akik a helyi bál forgatagát kihasználva loptak el egy tál töltött káposztát az őrizetlenül hagyott hűtőszekrényből. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2015. február 21-én 22 óra 10 perckor érkezett bejelentés, amelyben egy hölgy elmondta, hogy Dubicsányban a Kossuth...

A csodáknak is van íze – A nap képe

A szürrealizmusból gyakran ihletet merítő Francesca Fattori A csodák íze című képsorozata jól komponált, extravagáns, lenyűgöző.

10 magától értetődő steak-fűszerezés – A nap videója

Ha létezik tökéletes filmes szakácskönyv húsevőknek, ami ráadásul rövid és lényegre törő, akkor mai videónk biztosan az. Steak, steak és steak, ahogy a világ különböző részein fűszerezik – a lehető legegyszerűbben elmagyarázva.

Héjastól kenyértésztába sütött Szent Jakab kagyló – A nap videója

A Los Angeles-i Providence tengeri étterem téli menüje nem kevés meglepetést ígér – igaz, a sajtokkal és édességekkel együtt 210 dollárba kerül.

Prémium menüket is kínál idén az Országos Étterem Hét

A legmagasabb színvonalat képviselő, csúcskategóriájú alapanyagokkal dolgozó éttermek kínálta prémium menükkel is megismerkedhetnek kedvezményes áron a 8. Országos Étterem Hét vendégei március 16. és 22. között. A vendégek a szokásoknak megfelelően minőségi, háromfogásos ebéd- vagy vacsoramenüt fogyaszthatnak 3300 forintos áron. Emellett újításként a program szervezői bevezették a 4900 forintos, úgynevezett prémium menüt, hogy az érdeklődők kipróbálhassák a legdrágább, csúcskategóriájú vendéglátó egységek kínálatát is. Eddig csaknem 120 étterem csatlakozott a programhoz,...

Stampedlik kreatív promóciókhoz – A nap képe

Ha igaz a mondás, hogy „olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó”, még igazabb lehet az, hogy „olyan homorú tárgy nincs, ami nem stampedli”, még akkor is, ha utóbbit most találtuk ki. Íme, néhány ötlet shotok kínálásához cukorból, gumicukorból, jégből és hagyományosabb anyagokból!

Speciális kávéház lehet a volt Vörösmarty moziból

Megváltozott munkaképességű, ezen belüli is fogyatékos emberek foglalkoztatását biztosító speciális kávéházat, valamint kulturális központot alakíthatnak ki a budapesti volt Vörösmarty mozi épületében – döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A 616 négyzetméter területű “helyiségcsoportot közfeladat ellátásban való közreműködés céljából” ingyenesen a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítvány részére használatba adják. Az alapítvány – alapító okiratában megfogalmazott – célja a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának bővítése munkahelyteremtő programmal, valamint a társadalomba való visszailleszkedés elősegítése....

Éttermeket, szállodákat érintő tűzrendészeti változások

Változott az Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) változásáról, amely éttermeket, szállodákat, ipari létesítményeket, gyártó egységeket, irodaházakat, üzemeltetőket érint. 2015. március 05-től minden étteremben a konyhai zsíros elszívó légcsatorna hálózatot legfeljebb félévente tisztítani kell! Emellett továbbra is érvényben marad az üzemeltető felelőssége a hő- és füstelvezető, valamint az egyéb tűzvédelmi eszközök és berendezések karbantartására vonatkozóan. Bővebben lásd: 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról 196. § (5) – http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=172805.285416

Oldal  / 513

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!