Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Horeca

Magazin: Elhivatottság és technológia II.

A Csányi pincészetről szóló sorozatunk második részében Gál József borász-vezérigazgatónak teszünk fel személyes kérdéseket, és megmutatjuk, melyek voltak a közelmúltban a borászat legsikeresebb borai. Gál József borász-vezérigazgató Mire a legbüszkébb eredményei közül? Két boromra, amik Challenge International du Vin Aranyérmet nyertek: a 2000. Domaine Gróf Zichy Merlot és a 2009. Kővilla Cuvée. Hány órát dolgozik egy nap? Átlagosan 10-11 óra, de naponta nagyot tud szórni… Hogyan reagál a kudarcra? Először...

Kéttucat furcsa ivási szokás – A nap képe

Mai képünk – előre is elnézést kérünk – csak az angolul legalább egy kicsit tudóknak érdekes. Az italfogyasztáshoz köthető, különféle nemzeteknél szokásos hagyományokról, allűrökről szól; szórakoztató olvasmány, ám hogy mennyire időszerű, nem tudjuk megítélni, hiszen szerepel benne a sokak szerint már nem érvényes magyar hagyomány is, miszerint sörrel nem szabad koccintani. (Katt a teljes méretért.)

Így reklámozzák a belga sört – A nap videója

Bővebben: így reklámozzák egy viszonylag nem nagy hagyományokkal rendelkező, de remek kézműves sört kínáló belga sörfőzde termékét.

Gulyáságyú és rohamsisak – A Nagy Háború gyomornézetből

Különleges kiállítás láthatnak 2014. december 2. – 2015. május 31. között a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum látogatói. A kiállítás az első világháború kitörésének 100. évfordulója alkalmából az osztrák-magyar hadsereg és a magyar lakosság háború alatti élelmezésének meghatározó mozzanatait mutatja be hátországi és harctéri helyszíneken keresztül. Az áruhiány, a drágaság, és az éhség szorításában a hadsereg és a lakosság ellátása – minden korlátozó intézkedés ellenére (ármaximálás, jegyrendszer, hústalan napok bevezetése,...

Magazin: Elhivatottság és technológia

A Csányi Pincészet a közelmúlt nagyszabású fejlesztéseinek eredményeképpen modern borászati üzemmé vált, ahol a haladó szellemű borkészítéshez nélkülözhetetlen technológia birtokában sem feledkeznek meg a kialakult borkészítési hagyományokról, melyek lényege: a szőlőben megtermelt értékeket maximálisan és nagy biztonsággal megjeleníteni a borokban. Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerük módszerében a hagyományokra épül, boraik hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi – a jelenleg legmodernebbnek számító palackozó gépsorral. Évente 2 millió palack bort...

Ki lesz Az Év Bortermelője 2014-ben?

Borest a Bor Akadémián címmel immár kilencedik alkalommal tartottak rendezvényt az idei Az Év Bortermelője választás keretei között a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A szakmai prezentációkból álló szimpóziumot Dr. Kállay Miklós, a Magyar Bor Akadémia elnöke nyitotta meg, majd Zilai Zoltán, a Magyar Bor Akadémia főtitkárának közreműködésével sor került a IX. Kárpát-medencei Borverseny ünnepélyes eredményhirdetésére és díjkiosztójára. Azt est fő programja „Az Év Bortermelője 2014” öt jelöltjének bemutatkozása volt. A Magyar...

A szállodaszövetség üdvözli, hogy nem változik a cafeteria adózása

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSzÉSz) örömmel fogadta, hogy a parlament által megszavazott 2015 évi adóváltozások a tervezettől eltérően változatlanul hagyják a nem pénzbeli juttatások (cafeteria) közterheit, és azt remélik, hogy a szállodák iránti belföldi keresletben meghatározó szerepet játszó SZÉP-kártya felhasználás nem fog csökkenni. A parlament által kedden elfogadott adócsomagban a cafeteria rendszere 2015-ben úgy alakul, hogy 200 ezer forintig lényegében változatlan formában, elemekkel és adóterheléssel – azaz 35,7...

Mi is az a desszertpornó? – A nap videója

Ha eddig kétségei voltak a ma oly divatos ételpornó szó jelentését illetően, ezentúl nem lesznek – filmünk egy édesség elkészítését mutatja be rendkívül érzékien. Mostantól tudjuk: a palacsinta készítése is alkalmas lehet az orgazmus kiváltására.

Ivócimbora az úszómedencében – A nap képe

Thirst Mate-nek, azaz Ivócimborának hívják azt az egyszerű kis eszközt, amire ha három pet palackot csavarunk, megáll a vízen, és (többé-kevésbé) hidegen tartja a belerakott fémdobozos ital, vékonyabb üvegpalackot. Mindez kijön potom 15 dollárból (úgy 3600 forint).

Az Accor megnyitotta 200. brazíliai szállodáját

A Sao Paolóban a közelmúltban megnyitott új ibis Styles szállodával az Accor 200 szállodára növelte a jelenlétét és megerősítette piacvezetői pozícióját Brazíliában. Az Accor harmadik legnagyobb piacán 84 városban van jelen és 33.000 szobát biztosít. 2014-ben két új márkát is sikerrel honosított meg az országban: Adagio Aparthotels és az ibis Styles a budget kategóriában. Mindemellett az Accor Csoport erős és kidolgozott növekedési terv mellett szeretné megduplázni a jelenlegi eredményeit a...

Oldal  / 486