Horeca

Még jó, hogy üresek a poharak! – A nap videója

A nemzeti konyhák, etnikai csoportok gasztronómiája az utóbbi tíz év során mind népszerűbbek lett. A „kínai” ízek és ételkészítési módszerek világszerte ismertté, és sokhelyütt – a frissesség = minőség képletből kiindulva – egyfajta sztenderddé váltak. Érdekes kalandnak ígérkezik a hozzájuk illő borok keresése is. Az ivás, legalábbis a közelmúltig, inkább alárendelt szerepet játszott a kínai asztal mellett, hiszen az ételek zöme nem is száraz, a leves sokszor a fogások között...

Billog a marhánkra – A nap képe

Enyém, tied, kié – a tulajdon jelölése a célja a marhák billogozásának, ám ilyen jelzésre aligha van szükség a belőlük készített steakeken az asztal mellett. Mindenesetre a vélhetően cowboy ősökkel is rendelkező amerikai feltaláló jó érzékkel építette ötletét az USA nagy állattartói múlttal rendelkező államai polgárainak nosztalgiájára: kisebb méretű billogvassal monogramokat és egyebet lehet égetni a hússzeletekbe is. A nem mindennapi marketingeszköz persze az amerikaiak grillmániáját is meglovagolja. Az állítólag...

Ruandai, illetve mexicói a Nespresso két legújabb limited edition kávéőrleménye

A Nespresso kávészakértői minden évben új Limited Edition őrleményeket alkotnak, örömteli meglepetést szerezve ezzel a világ kávérajongóinak. Két legújabb, különleges Limited Edition kávéjának bemutatásához a Nespresso a ruandai Kivu-tó és a mexikói Chiapas termelőihez látogatott el – két igencsak különböző közösséghez, melyeket mégis egyesít az odaadás és a szakértelem, ahogyan ültetvényeiket gondozzák. A termőterületek megnevezése mellett mindkét Limited Edition kávé neve magában foglalja az adott közösség nyelvén a ‘szív’ szót,...

Folytatódik a Kortárs cukrászok sorozat az MKVM-ben

Jó hír: 2016-ban is folytatódik az Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete közös programsorozata. Idén első alkalommal, február 24-én, szerdán, 18 órakor Koch Gáborné (Koch-Danica Cukrászda) és Domonkos Dávid (Horváth Cukrászda) lesznek a meghívott vendégek. Belépő: 1000 Ft, a részvétel regisztrációhoz kötött! A belépővel 17 órától a múzeum kiállításai is megtekinthetők! Regisztráció: Kiss Hajnalkánál a kiss.hajnalka.mkvm@gmail.com e-mail címen, vagy a 375-6249-es telefonszámon.

Az SCA új, prémium mosdókba szánt Tork adagolókat vezet be

Adagolók használata a közösségi mosdókban mind a higiénia mind a praktikum szempontjából számtalan előnyt jelent. A prémium létesítmények azonban gyakran nem adagolós rendszereket, hanem egyedi megoldásokat alkalmaztak a kéztörlők, szappanok, toalettpapírok és egyéb mosdóhigiéniai termékek elhelyezésére a design terén támasztott magas elvárásaik miatt. A most bevezetésre kerülő Tork Image Design™ nevű, prémium mosdókba szánt, több elemből álló rozsdamentes acél termékcsalád erre a problémára kínál megoldást. A termékcsalád tagjai könnyen és...

A Brnói vásárok rekordszámokat ígérnek 2016-ra

4,5%-os növekedési ütemmel a cseh gazdaság 2015-ben felzárkózott az EU-s országok leggyorsabban növekedő gazdaságaihoz. A gazdaság dinamikáját tükrözte többek között, hogy a cseh vállalatok egyre növekvő számban vesznek részt a nemzetközi szakvásárokon. A makrogazdasági előrejelzések szerint a felpezsdülő gazdaság mind a cseh vállalatok, mind pedig a csúcsminőségű import és export árucikkek növekvő üzleti volumenével számol. „A vásáriparban az elmúlt év gazdasági konjunktúráját bizonyítja, hogy a vállalatok a marketingtevékenységre magasabb összeget...

Hat séf versenyez a Bocuse d’Or februári magyarországi döntőjén

Hat séf verseng a világ egyik legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or európai döntőjébe jutásért február 18-án a magyarországi döntőn. A versenyen derül ki, hogy ki képviseli Magyarországot a világverseny európai döntőjén, melyet idén első alkalommal Budapesten rendeznek meg május 10-11-én. A hat finalista – Pohner Ádám, Szabó László, Volenter István, Sándor Rodrigo, Győrffy Árpád és Széll Tamás – felkészülését Tommy Myllymäki svéd sztárséf segíti, aki már kétszer szerepelt dobogós helyen...

Nébih: fokozottan ellenőrzik a vendéglátóhelyeken felszolgált pitákat

A vendéglátóhelyeken felszolgált piták szigorú ellenőrzését rendelte el Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár – tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-t csütörtökön. Az államtitkár elrendelte, hogy az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek fokozottan vizsgálják a felhasznált piták származási helyét, illetve nyomonkövethetőségét. A szigorítást az indokolta, hogy január közepén súlyos higiéniai problémák miatt bezártak egy fővárosi péküzemet. Az üzemben vendéglátóipari felhasználásra alkalmas pitatésztát gyártottak, amit a vállalkozás nagy mennyiségben szállított ismeretlen helyekre, azonban...

Háromdimenziós ételkarikatúrák – A nap képe

Hétvégi ajándékként had’ nyújtsunk át egy csokrot az olvasónak Brock Davis képzőművész poénjaiból.

Sörfesztivál-bulipohár – A nap videója

Tavaly adtunk hírt a fürtökbe rakható, Stack-Cup elnevezésű kreatív söröspohárról, idén pedig Star-Cup sörfelszolgálási kategóriában már amatőr versenyeket is rendeznek egyes sörfesztiválokon. A sör pedig szépen fogy…

Oldal  / 591