Horeca

Budapest vált a folyami hajós turizmus egyik központjává

A Magyar Turizmus (MT) Zrt. adatai szerint a szállodahajók vendégforgalma folyamatosan nő: a társaság szakértői becslése szerint 2014-ben elérte a 400 ezer főt, és 2015-ben is kétszámjegyű növekedést mutat majd, a magyar főváros a folyami hajós turizmus egyik központjává vált – közölte az MT Zrt. hírlevelében. Kiemelik: Budapest szerepe továbbra is kivételezett, hiszen vagy itt kezdődnek vagy itt végződnek a majd kéthetes dunai utak. Ezeknek köszönhetően több tízezer vendégéjszakát generálnak...

Szallas.hu: idén is keresik a legvonzóbb turisztikai célpontokat

Idén is lehet voksolni az Év Szállása versenyen, a 2015-ös megmérettetésen közel 9 ezer belföldi és 125 ezer külföldi szálláshely száll ringbe – közölte a versenyt elindító Szallas.hu portál az MTI-vel. A versenyt harmadszor rendezik meg, amely idén új kategóriával bővül, a legnépszerűbb wellness-szálláshely külön díjat kap. A végső sorrend a magyar utazók által megosztott mintegy 320 ezer vendégvélemény, valamint a Magyar Turizmus Zrt.-t is képviselő szakmai zsűri véleménye alapján...

Az eszpresszionista – A nap videója

Nem kevés humorérzékkel és némi öniróniával eszpresszionistának nevezi magát és „művészetét” Mike Breach, New-York-i barista, akinek 3 perce van arra, hogy egy-egy – múzeumba soha nem kerülő – művét elkészítse, és learassa az érte járó babérokat.

Magazin: Konyhai olajsajtoló

Minden olajos magból kinyerhető annak olajtartalma – ma nagy divat ezek használata a gasztronómiában (nemcsak különleges ízeket lehet produkálni velük, de nevük is jól mutat az étlapon). A Tajvanban gyártott, steampunk stílusú, The Daily Expeller elnevezésű olajsajtoló gép ugyanolyan jól mutat egy felső kategóriájú bisztró pultján, akár egy jó nagy otthoni konyhában, a lényeg a tulaj szépérzéke és szofisztikált ízlése. A tajvani Cheng Kung Egyetem iparművészeti szakának diákjai által készített...

Tésztafák – A nap videója

Ahogy a „problémát” már korábban is felvetettük: régen mintha komolyabban vették volna az emberek az április elsejéket nálunk, úgy értjük, komolyabban vicceltek! Az angolok és az amarikaiak viszont imádják a bolondok napi poénokat, és szívesen ugratják egymást. Sőt. A gyorsétteremláncok néha reklámcélokra is „használják” az időpontot. A Burger King néhány éve például „balkezes whoppert” mutatott be (többek között harmincmillió balkezes polgárnak) az USA Today című lapban, egész oldalas hirdetésben. A...

Gyerekzsúrok kedvence – A nap képe

Ha lenne a húsvéti kalácsok/zsemlék/pogácsák versenyében „egyszerű” kategória, annak győztese egészen biztosan a mellékelt péksütemény lenne!

Magazin: A számítógép receptjei

Hát eljutottunk idáig is: egy gép receptjeit adták ki szakácskönyvben az USA-ban! Az IBM által fejlesztett Watson szuperszámítógép ChefWatson alkalmazásának és az Institute of Culinary Education elnevezésű, felsőfokú szakácsképesítést adó iskolának köszönhetjük(?), hogy a gépi „kreativitást” már a gasztronómiában is elismerik. A Watson a Bon Appetit receptportál közel tízezres receptadatbázisán lefuttatott elemzés alapján keres összefüggéseket, és von le következtetéseket, hogy például milyen állagú a leves, milyen jellegű ételekbe tesznek csípős...

A művészet hatása a bájos cukrászlányra – A nap videója

Egy könyv, pláne egy szakácskönyv promóciója Amerikában másképp’ zajlik, mint nálunk – a tényt könnyebb úgy elfogadni, hogy tudjuk: ez bizony nem csak rajtunk múlik! Mi minden irigységünket levetkőzve szájtátva néztük egy bájos cukrász hölgy szakácskönyvének bemutató filmjét. Caitlin Freeman a San Franciscó-i Modern Művészetek Múzeumának kávézóját irányítja – csodálkozhatna-e az ember, hogy ikonikus 20. századi művészek stílusában készíti süteményeit, és ezek elkészítését írja le a könyvben. Mai videónkban látható...

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Turizmus Zrt. és a BFTK Nonprofit Kft.

Stratégiai megállapodást írtak alá a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BTFK) Nonprofit Kft. vezetői szerdán. A megállapodás szerint a két szervezet a jövőben együtt népszerűsíti Budapestet. A megállapodás értelmében a szervezetek a jövőben minden olyan tevékenységet együtt, illetve összehangoltan végeznek, amely Budapest mint turisztikai célpont népszerűsítésére irányul. Hiánypótló megállapodásról van szó, amellyel adósak voltunk a főváros turizmusának alakítása érdekében – mondta Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes az...

Játssz az étellel – A nap képe

Mika Tsutai a kiotói képzőművészeti főiskola diákja, akinek vizsgamunkájából arra következtetünk, hogy hallani fogunk még róla. Manga-tányérjai (a manga rendkívül divatos japán képregényfajta) a hozzá álmodott ételekkel együtt érvényesülnek igazán, de akkor nagyot ütnek. A fogások formái, színei, szeletelésük és adagolásuk „teljesebbé” válnak a tányérok fekete-fehér illusztrációival, amelyekben az effektusokat a mangákban megszokott ábrákkal és hangutánzó szavakkal jelölik. Egy menüsoron talán még meg is elevenedik valamiféle történet. Ha az El...

Oldal  / 555