HOVENTA 2010 – Koszt, kvártély és a 21. század

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 22. 08:00

Vajon mi volt előbb: vendéglő vagy vendég? Erre a történelem homályában lel-edző (ál)kérdésre valószínűleg még az október 19–22. között zajló HOVENTA szereplőinek rendkívül erős szakmai mezőnye sem tudná a választ. Annál inkább képben vannak, ami – maradjunk most egy kicsit még a történelmi kifejezéseknél – a koszt, kvártély kérdésekben a jelen és a jövő kihívásait és megoldásait illeti.Nézzük, kikről is beszélünk? Elsősorban persze a kiállítók, maguk a szakmabeli cégek itthonról és külföldről. Aztán: a HUNGEXPO most először szervezi a HOVENTA-t, ám a korábbi partnerekkel megtartotta a kapcsolatot és új szakmai körökkel is erősítette annak hátterét. Így kiemelt helyen a Magyar Szállodaszövetséget, valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetséget kell említeni. Ugyancsak többletet hoz a HOVENTA-programokhoz a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, a Magyar Pékszövetség, a Magyar Bútor és Faipari Szövetség, a Lakberendezők Országos Szövetsége, az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége, a Magyar Épületgépészek Szövetsége. A hazai szaktekintélyek mellett több jeles nemzetközi vendégre is számítanak a szervezők.

A felsorolás jól mutatja, milyen szerteágazó tematikai modell alkalmazásával kerül sor most a szakkiállításra. A középpontban a vendéglátóipar, ehhez pedig a beszállító ágazatok kapcsolódnak úgy, ahogy a mai legmodernebb üzleti fórumokkal szemben támasztott elvárások azt megkövetelik.
Ez az, ami a régi-új HOVENTA számára immár a HUNGEXPO rendezvényeként a jövőben sikert hozhat. Amit persze nem adnak ingyen, s ezért a mostani bemutatkozást több mint egy éves előkészület előzte meg. A HOVENTA-val teljessé vált a vásárszervező cég gasztronómiai-turisztikai portfóliója, amelynek ismert elemei például a FOODAPEST, az UKBA, illetve az UTAZÁS. A szervezők a magyarországi vendéglátó- és szállodaipar fejlődésére, és ezzel egyben a megújított szakkiállítás sikerességére számítanak.

A HUNGEXPO tematikájában is bővítette a HOVENTA-t: az évek óta igen erős gasztronómia mellé csatlakozott a szállodaipar, ami a kiállításon Hotel & Restaurant Design tematikában jelenik meg. Ez a szállodák, panziók belső kialakítási és berendezési lehetőségeit, a legújabb trendeket mutatja majd be.
A kiemelt téma mellett más érdekes újítással színesített, egyedülállóan izgalmas és „szakmatudományos” négy napot tölthetnek itt az érdeklődők októberben. Csak példaként: teraszkultúra, a kültéri vendéglátás lehetőségei, az Év Cukrásza verseny, Országos Portásverseny a Magyar Szállodaszövetség és az Aranykulcs Egyesület szervezésében, Cook Off Show hazai és nemzetközi sztárokkal, Catering Management Fórum, HOTEL DESIGN interaktív workshop neves lakberendezők és belsőépítészek közreműködésével. A kiállításról, a programokról részletes információt találnak a www.hoventa.hu internetes oldalon.

Kapcsolódó cikkeink