Szalámibolt

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 03. 17:41

Bár a Zsolnai csem­pével borított falú, 22 négyzetméteres kis üzlet választéka elsősorban a Balatoni Hús száznál is több termékére épül, mind több különféle kézműves terméket is meg lehet vásárolni – ezeket többnyire gasztronómiai fesztiválokon válogatta össze jó ízléssel a lelkes ötletgazda. A belvárosban vagyunk: sok a turista (ők inkább a hungarikumokat keresik), de a bolt inkább a fizetőképes törzsvásárlói vevőkör kialakítására koncentrál.

Az itt kapható húsneműek egyébként rendre olcsóbbak, mint a kiskereskedelemben kapható, ismert márkanevű társaik; a kolbászok kilójáért 2800 forintot, a szalámikért 3000–7200 Ft között kérnek – a felsőbb árfekvésbe a biotermékek tartoznak, valamint olyanok, mint például a szarvasgombás szarvasszalámi. Húsáruk választhatók sertésből, marhából, birkából, lóból, pulykából, de vannak olyanok is, amelyek alapja a strucc, vadak, vagy éppen az afrikai harcsa. Magától értetődik, hogy mindig lehet jó néhány fajtát kóstolni is, sőt, nemsokára szendvicset is kérni belőlük, merthogy a tulajdonos tervei szerint hamarosan falatozni, kávézni is lehet majd az üzletben. n

Budapest, Vitkovics Mihály u. 3–5.

Kapcsolódó cikkeink