Harcot indít az Európai Bizottság az élelmiszer-pazarlás ellen
Az Európai Unióban évente kereken 89 millió tonnányi élelmiszert dobnak szemétbe – közölte az Európai Bizottság Brüsszelben.
Az AFP szerint ez egy EU-polgárra vetítve 179 kilogramm élelmiszert jelent, és ebben a mezőgazdaságban és a halászatban felgyülemlett hulladékok mennyisége még nem is szerepel. Az élelmiszerekkel való pazarlás fő oka között szerepel a túltermelés, a „szépséghibák”, a minta termékek nem megfelelő mérete, a szabálytalan tárolás.
Mint az Európai Bizottság az élelmiszerbiztonság napja alkalmából csütörtökön közölte, harcot kíván indítani az élelmiszerek pazarlása ellen. Különben fennáll annak a veszélye, hogy az évtized végére az EU-ban szemétbe kerülő élelmiszerek mennyisége már 126 millió tonnára fog nőni – írja az AFP nyomán a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Gyengébb a vásárlóerő nálunk, mint a régióban
A tíz- és húszéves időtávon kirajzolódó trendek – ezen belül…
Tovább olvasom >Gyűlölik a „dinamikus árazást” a fogyasztók
Az elmúlt időszakban az ügyfeleknek új fogalommal kellett megismerkedniük: a…
Tovább olvasom >NGM-államtitkár: erősíti a magyar vállalkozások versenyképességét az ESG-törvény
A felelős környezeti, társadalmi és vállalatirányitási (ESG) keretrendszert meghatározó törvény…
Tovább olvasom >