Magazin: Italtrendek 2013

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 02. 13. 11:26

Év elején rendszeresen megtelik az internet az aktuális trendprognózisokkal. Amerikai és európai forrásokból válogattunk; olyan, több szakember és weboldal által is megfogalmazott előrejelzéseket gyűjtöttünk csokorba, amelyek közvetlenül vagy közvetve, de érintik a vendéglátást. Íme!

– Népszerűbbek lesznek az édes borok;

– Az ízesített vodkák mintájára jönnek az ízesített whiskyk, konyakok, tequilák;

– A különleges sörök megjelennek az exkluzív éttermek kínálatában, teret nyernek az étel-sör párosítások, jön a sörsommelier;

– Mind sikeresebbek a kézműves sörök – némelyiküket magas alkoholtartalma miatt 2-3 decis adagokban

– „Csapra” kerülnek különféle italok: bor, népszerű koktélok (például Aperol Spritz);

– Terjednek a szénsavas koktélok, ami jelentheti szénsavas ásványvíz felhasználását ugyanúgy, mint széndioxid hozzáadását az italhoz;

– Palackozzák a koktélokat, főleg a különlegesebbeket (például az érlelteket – Trade magazin 2011/8-9);

– Visszajönnek az „ecetes” koktélok /shrubok/ (Trade magazin 2012/3);

– Hódít a tea számtalan formában (és indul a Starbucks teázó-lánca – Trade magazin 2012/12);

– Megjelennek a kézműves ciderek;

– Az egészségtrendek a kóla alternatíváinak keresésére késztetnek;

– A kis szeszfőzdék berobbanhatnak különlegességeikkel;

– Az itallapok sok helyen digitális hordozóra kerülnek,
a tableteken, monitoron megjelennek a fotók, összetevők és egyéb információk, például ételeket kínálnak hozzájuk.

Kapcsolódó cikkeink