Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar
Tanti

Buda gazdagabb kerületeiben másképp működik egy étterem, mint ugyanolyan kategóriájú társai Pesten. Vendégei nem a kalandot keresik, hanem az otthonosságot. Ezt a törvényszerűséget ismerték fel a Hegyvidék bevásárlóközpontban nyílt Tanti étterem működtetői is, akik gyorsan meg is változtatták a korábban itt regnáló, gyorsan hanyatló ágba kerülő Bruno & Brunóra jellemző enteriőrt: enyhítették a környezet indusztriális jellegét, puhábbá, emberközelibbé tették a helyet sok vidám szín és új berendezési tárgyak alkalmazásával. A...

Söntés

A belga söröket kínáló négy éttermük után kézenfekvő, mégis „korszakalkotó” döntést hoztak az ezeknek az italoknak az importjára specializálódó Belgaco tulajdonosai: belga sörbárt nyitottak! Itt végre a söröké a főszerep – ide a sör szerelmesei, az igényes sörivók iszogatni, kóstolni jönnek. A „kísérő” ételválaszték is ennek megfelelő: a vendégek maguk állíthatják össze kolbászokból, sonkákból, friss zöldségekből, krémekből álló sörkorcsolyájukat. A nyár végén nyílt Söntés technikailag a Matróz kocsmához tartozik, enteriőrje...

Komló és Tehén

A kevesebb néha több – ennek az elvnek a mentén építették éttermüket a július végén nyílt, sokatmondó nevű budaörsi Komló és Tehén hamburgerétterem és sörkert tulajdonosai. Az enteriőr egyszerű, letisztult, a hely adottságainak megfelelő; az utcaszinten nyílik ugyanis a bejárat, de vendégtér csak az emeleten és – lapunk megjelenésének idején kezdődően majd – a tetőtérben működik. Jelenleg húszan tudnak leülni a belső helyiségben, és 14-en a kreatívan kialakított teraszon. Az...

Magazin: Stiegl Osztrák Sörház

Igazi legenda helyén nyílt meg a budapesti Bartók Béla úton a Stiegl Osztrák Sörház; az új tulajdonos (és régi vendéglátós) gondolkodott is azon, ne újra a felejthetetlen Mészöly söröző nevét használja-e cégérén. Végül a másik pragmatikus megoldás mellett döntött; a választott név a legfontosabb két információt hordozza a helyről: sörházként működik (a sörbarátoknak nem kell magyarázni, mit jelent ez), és a vezérsör – egyéb osztrák társai között – a prémiumminőségű...

Zsíros Kenyér Pub

A budaörsi Zsíros Kenyér tulajdonosai tudják, mi az a piaci rés, de szerencséjük is van: pont abból a megfizethető, barátságos, hétvégenként zenét is kínáló vendéglátóhely-típusból nincs több a városban, ami az ő stílusukhoz, elképzeléseikhez egyébként is tökéletesen passzol. A számos étterem, kocsma és „café” között aligha lehetett volna ennél egyszerűbb, hangulatosabb helyet teremteni; itt az enteriőrben a tőkeerőt az ötletek pótolják. Nem feltétlenül saját ötletek, de az üzemeltetők nem is...

Baross Bierstube

Hát megtörtént: rajzolódni kezdett a hazai kézműves sör front második vonala! A magyar „kézművesek” és a közepes és kis cseh főzdék termékei megtalálták a helyüket a rájuk épülő sörözőkben és a sörtrendekre (is) építő vendéglátóhelyeken, de a nagy áttörés a horeca vonalnál el is akadt. A sörértéket népszerűsítő „médiumok”, akárcsak az értő aktivisták, elfogytak. Kora nyáron viszont megnyitott az általunk ismert első olyan hely, amely ugyan 90 százalékban a trendi...

Le Gourmet de Bordeaux

Történt, hogy a budapesti Francia Intézet pályázatot hirdetett egy az épületében található helyiség hasznosítására: gall ínyencségek árusítására. Az üzletnyitásra egy néhány éve fővárosunkban élő francia fiatalember nyerte el a jogot, aki 2012 óta importál ilyen termékeket otthonról. Clarence nevét egyre többen ismerik a hazai vendéglátás prominensei közül is, hiszen finomságaival ott van számos színvonalas gasztronómiai rendezvényen, sőt, tavasszal együtt utazott a magyar delegációval a Bocus d’Orra Molnár Gábornak szurkolni. Eddig...

Babuska

A nagymama, azaz stílszerűen: a babuska főztjét kínálja az újlipótvárosi Babuska gyorsétterem, méghozzá egy jó nyugdíjú nagymamáét, merthogy az autentikus fogások némelyikének neve mellé oda lehetne tenni a „gazdagon” szócskát is. Egy rutinos pesti vendéglátós, orosz anyósa és az ő otthonról hozott receptjei – ennyi kellett ahhoz, hogy Budapesten végre ne magyarosított/újragondolt/felturbózott orosz vagy annak mondott ételeket kóstolhassunk számottevő választékban, hanem olyanokat, amelyeket egy moszkvai átlagcsalád is eszik otthon. Ez...

Blumenthalt a tömegeknek

Hogy a Londonba látogató magyar turista bejut-e Heston Blumenthal új éttermébe, az távolról sem garantált, de hogy nagyokat nyelve odanyomhatja orrát annak képzeletbeli kirakatüvegére, az szinte biztos. Ugyanis a Mester a brit főváros legnagyobb repülőterén, a Heathrow 2. terminálján nyitott vendéglátóhelyet The Perfectionist’s Café néven (utalva A tökéletesség nyomában című tévésorozatára és könyvére). A fatüzelésű kemencével is felszerelt üzletben (ez az első ilyen a Heathrow-n) az angolok kedvenc ételeit kínálják:...

Galagonya étterem

Az átlagembernek már csak koncepciója miatt is szimpatikus egy ökopark tevékenysége, a bükkösdiben viszont az ínyenc zöldek is megtalálják számításukat: Galagonya néven nyílt étterem a park területén. Látogatói leginkább a közeli városokból (Pécs, Szigetvár) érkeznek. Az üzlet elsősorban a rendezvényekre épül, de a hely népszerűségének fokozatos növekedésével az a la carte választék is egyre fontosabbá válik. A 20-30 tételt tartalmazó étlap fogásainak fő alapanyagát a saját szürkemarha-állomány szolgáltatja, ám az...

Oldal  / 16