Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar
Baross Bierstube

Hát megtörtént: rajzolódni kezdett a hazai kézműves sör front második vonala! A magyar „kézművesek” és a közepes és kis cseh főzdék termékei megtalálták a helyüket a rájuk épülő sörözőkben és a sörtrendekre (is) építő vendéglátóhelyeken, de a nagy áttörés a horeca vonalnál el is akadt. A sörértéket népszerűsítő „médiumok”, akárcsak az értő aktivisták, elfogytak. Kora nyáron viszont megnyitott az általunk ismert első olyan hely, amely ugyan 90 százalékban a trendi...

Le Gourmet de Bordeaux

Történt, hogy a budapesti Francia Intézet pályázatot hirdetett egy az épületében található helyiség hasznosítására: gall ínyencségek árusítására. Az üzletnyitásra egy néhány éve fővárosunkban élő francia fiatalember nyerte el a jogot, aki 2012 óta importál ilyen termékeket otthonról. Clarence nevét egyre többen ismerik a hazai vendéglátás prominensei közül is, hiszen finomságaival ott van számos színvonalas gasztronómiai rendezvényen, sőt, tavasszal együtt utazott a magyar delegációval a Bocus d’Orra Molnár Gábornak szurkolni. Eddig...

Babuska

A nagymama, azaz stílszerűen: a babuska főztjét kínálja az újlipótvárosi Babuska gyorsétterem, méghozzá egy jó nyugdíjú nagymamáét, merthogy az autentikus fogások némelyikének neve mellé oda lehetne tenni a „gazdagon” szócskát is. Egy rutinos pesti vendéglátós, orosz anyósa és az ő otthonról hozott receptjei – ennyi kellett ahhoz, hogy Budapesten végre ne magyarosított/újragondolt/felturbózott orosz vagy annak mondott ételeket kóstolhassunk számottevő választékban, hanem olyanokat, amelyeket egy moszkvai átlagcsalád is eszik otthon. Ez...

Blumenthalt a tömegeknek

Hogy a Londonba látogató magyar turista bejut-e Heston Blumenthal új éttermébe, az távolról sem garantált, de hogy nagyokat nyelve odanyomhatja orrát annak képzeletbeli kirakatüvegére, az szinte biztos. Ugyanis a Mester a brit főváros legnagyobb repülőterén, a Heathrow 2. terminálján nyitott vendéglátóhelyet The Perfectionist’s Café néven (utalva A tökéletesség nyomában című tévésorozatára és könyvére). A fatüzelésű kemencével is felszerelt üzletben (ez az első ilyen a Heathrow-n) az angolok kedvenc ételeit kínálják:...

Galagonya étterem

Az átlagembernek már csak koncepciója miatt is szimpatikus egy ökopark tevékenysége, a bükkösdiben viszont az ínyenc zöldek is megtalálják számításukat: Galagonya néven nyílt étterem a park területén. Látogatói leginkább a közeli városokból (Pécs, Szigetvár) érkeznek. Az üzlet elsősorban a rendezvényekre épül, de a hely népszerűségének fokozatos növekedésével az a la carte választék is egyre fontosabbá válik. A 20-30 tételt tartalmazó étlap fogásainak fő alapanyagát a saját szürkemarha-állomány szolgáltatja, ám az...

Velencei-tó kapuja

A légkondicionált Velence Korzó üzlethelyiségei ugyan tök üresek – nem jósolhatjuk meg, mit adnak majd hozzá a hely vendéglátásához –, de amiről nem tudunk, az nem fáj: a környezet kimondottan kulturált, a parkolás és a strand, legalábbis egyelőre, ingyenes. A 21. századi környezetben a gasztronómia merő anakronizmus: a 20. századot idézi – kár, hogy a street food kifejezés mintájára még nem alkották meg a strand food kifejezést, akkor talán azt...

Megnyílt a Friedmann cukrászda és bisztró

Budaörsön nem sok izgalmas éttermet talál egy ínyenc, cukrászdát annyit sem, ennek megfelelően nagy érdeklődés várta a városban a vendéglátás szinte minden ágával foglalkozó Friedmann Kft. új objektumának megnyitását. A környezetében működő konkurens üzletek üzemeltetőiben is lehetett feszültség: válaszul élénken folyt náluk is a „ráncfelvarrás”. Az csak később derül majd ki, indokolt volt-e a félelmük hosszú távon, az viszont biztos, hogy a Friedmann cukrászda és bisztró sem tudta átlépni saját...

Magazin: megnyílt a Gdansk könyvesbolt és büfé

A 11. kerület önkormányzatai évek óta dolgoznak egyfajta „kulturális-gasztronómiai városközpont” kialakításán a Bartók Béla út – Budafoki út – Karinthy Frigyes út alkotta háromszögben, talán ezért is pályázott sikeresen egy itteni üzlethelyiség hasznosítására egy szimpatikus lengyel- magyar házaspár. Gdansk elnevezésű üzletük részben könyvesbolt, részben apró (10 férőhelyes) kávéház „polgári” bútorokkal; egyelőre az utóbbi képezi a vállalkozás pénzt is termelő részét. A választék nincs túlbonyolítva (konyha nélkül nem is lehetne), de...

Magazin: Megnyílt Oz kantin

Minőségi alapanyag, újragondolt, egyedi: e fogalmak emlegetése nélkül ma már meg sem próbál bemutatkozni egy magára valamit is adó étterem, ám ahol az utóbbi időben magunknak is valóban ilyen benyomásaink voltak, az érdekes módon a Caola régi gyárépületében kialakított Dorottya Udvar Irodaház munkahelyi „menzája” volt. Az OZ KANTIN-ban kizárólag a pultrendszer emlékeztet önkiszolgáló étteremre, egyébként mintha egy már csak eklektikus enteriőrjével is valamiféle mesevilágot idéző klubban volnánk. Dorottya, Oz –...

Latin próbálkozó

Jó hír a globális szinten is mind divatosabbá váló mexikói konyha kedvelőinek, hogy egy közép- amerikai, mexikói ételeket kínáló étteremhálózat keresi franchise-partnereit hazánkban. A Tacontento hálózati jellege ellenére is az autentikus mexikói taqueteriák (tacoéttermek) hangulatát idézi a betérő vendég számára. Az étlapon szereplő ételek receptjeit, elkészítési eljárását olyan módon alakították ki, hogy azt a hálózathoz tartozó éttermek világszerte könnyedén követhessék. A Tacontento étteremhálózatot Guatemalában alapították, első egysége 2001-ben nyitott. A...

Oldal  / 15