Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar
Megnyílt a Friedmann cukrászda és bisztró

Budaörsön nem sok izgalmas éttermet talál egy ínyenc, cukrászdát annyit sem, ennek megfelelően nagy érdeklődés várta a városban a vendéglátás szinte minden ágával foglalkozó Friedmann Kft. új objektumának megnyitását. A környezetében működő konkurens üzletek üzemeltetőiben is lehetett feszültség: válaszul élénken folyt náluk is a „ráncfelvarrás”. Az csak később derül majd ki, indokolt volt-e a félelmük hosszú távon, az viszont biztos, hogy a Friedmann cukrászda és bisztró sem tudta átlépni saját...

Magazin: megnyílt a Gdansk könyvesbolt és büfé

A 11. kerület önkormányzatai évek óta dolgoznak egyfajta „kulturális-gasztronómiai városközpont” kialakításán a Bartók Béla út – Budafoki út – Karinthy Frigyes út alkotta háromszögben, talán ezért is pályázott sikeresen egy itteni üzlethelyiség hasznosítására egy szimpatikus lengyel- magyar házaspár. Gdansk elnevezésű üzletük részben könyvesbolt, részben apró (10 férőhelyes) kávéház „polgári” bútorokkal; egyelőre az utóbbi képezi a vállalkozás pénzt is termelő részét. A választék nincs túlbonyolítva (konyha nélkül nem is lehetne), de...

Magazin: Megnyílt Oz kantin

Minőségi alapanyag, újragondolt, egyedi: e fogalmak emlegetése nélkül ma már meg sem próbál bemutatkozni egy magára valamit is adó étterem, ám ahol az utóbbi időben magunknak is valóban ilyen benyomásaink voltak, az érdekes módon a Caola régi gyárépületében kialakított Dorottya Udvar Irodaház munkahelyi „menzája” volt. Az OZ KANTIN-ban kizárólag a pultrendszer emlékeztet önkiszolgáló étteremre, egyébként mintha egy már csak eklektikus enteriőrjével is valamiféle mesevilágot idéző klubban volnánk. Dorottya, Oz –...

Latin próbálkozó

Jó hír a globális szinten is mind divatosabbá váló mexikói konyha kedvelőinek, hogy egy közép- amerikai, mexikói ételeket kínáló étteremhálózat keresi franchise-partnereit hazánkban. A Tacontento hálózati jellege ellenére is az autentikus mexikói taqueteriák (tacoéttermek) hangulatát idézi a betérő vendég számára. Az étlapon szereplő ételek receptjeit, elkészítési eljárását olyan módon alakították ki, hogy azt a hálózathoz tartozó éttermek világszerte könnyedén követhessék. A Tacontento étteremhálózatot Guatemalában alapították, első egysége 2001-ben nyitott. A...

Magazin: Pivohalle

A közelmúltban nyílt meg a Pivo sörözőlánchoz tartozó Pivohalle sörvendéglő a Margit híd mellett. A cseh söröket kínáló üzletekről azt szoktuk írni: nem lehet velük mellényúlni – ezt is kezdik „belakni” a sörbarátok, de a tulajdonosok a várható sikertörténethez fontosnak látják hozzátenni: nem mindig ugyanolyan az üzletmenet. Nagyon drukkolunk az elhivatott üzemeltetőknek, akik igazán tudatosan tartják magukat a Pivókban megszokott koncepcióhoz (csak a jó sör!) – a Tölgyfa utcában 5...

Amit tudni (és látni) érdemes a PEZ cukorkáról

A PEZ cukorkáról kevesen tudják, hogy nemsokára 90. születésnapját ünnepli. A száj illatosítójaként kezdték árusítani Bécsben; neve a német Pfefferminz (borsmenta) szó rövidítéséből (első, középső és utolsó betű) származik. A ma ismert adagolórendszerével 1948-ban találkozhattak először a fogyasztók. Formája és működése nem véletlenül hasonlít az öngyújtóéra: fejlesztői ezzel is segíteni próbáltak a cigarettáról leszokni vágyóknak. Az első gyümölcsízű PEZ cukorkák az 50-es években kerültek a piacra, ekkor jelentek meg az...

Az élet étterme

A hívők magabiztosságával nevezték el éttermüket (majd a lánc többi egységét) Az Élet Étterme tulajdonosai, akik emellett az ország legolcsóbb éttermének aposztrofálják magukat, ahogyan ők indokolják: ha a kapott minőséget és a szervezet számára hasznosítható tápanyag mennyiségét nézzük. Állítólag ez Közép-Európa egyetlen nyers étterme, amiből bizonyára több is lesz, hiszen a nyersétel-diéta rendkívül népszerűvé vált a világban, sokan gyógyító hatást tulajdonítanak neki; ezen a néven most Budán nyílt üzlet. De...

Lou Lou

Ha a hazai vendég­látásban történt idén valami, amire minden pátoszával együtt illik az újjászületés közhely, az a legendás Lou Lou újranyitása. Az 1996-tól fokozatosan az ínyencek kedvencévé, így a város gasztronómiai fejlődésének egyik meghatározó elemévé vált étterem tulajdonosa, Rudits Károly mint Ikarusz repült túl közel a Naphoz, és hullott alá 2009-ben. Ahogy ő fogalmaz: a néhol túlzásokba eső nagypolgári étterem 2006 után túl gyorsan fejlődött, amit az akkori magyar piac...

Thymian pitéző

Jó érzékkel találtak rá a Thymián tulajdonosai – egy külföldi konyhákat is megjárt nagyon fiatal házaspár – a főváros gasztronómiai kínálatában tátongó piaci résre: angolszász típusú pitéket említésre méltó választékban senki nem kínál Budapesten (de az egész országban sem nagyon). Zavarba ejtően szerényen beszélnek jól érzékkel válogatott, naponta változó kínálatukról, de olvasni is étvágygerjesztő őket a naponta kezelt Facebook-oldalon. Az alapanyagokat az ésszerűség határain belül jól megválogatott beszállítóktól szerzik be,...

Go-free

Budapesten igazán nem nagy a választék a belga eredetű édességből, a gofriból, ám a Go-Free – most már két üzlete – nem emiatt sikeres, hanem mert a maguk kategóriájában mindenből a jót adják (kivétel talán ez alól az üzlet nevének erőltetett szójátéka). A Go-Free-ben a gofrit Belgiumból hozott, titkos recept alapján készült mélyhűtött tésztából sütik (valamiért még így is jobb, mint amit itthon kevernénk?), rajta a mogyorókrém Nutella, a fagylalt...

Oldal  / 15