Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Litauszki Zsolt nevével fémjelezve megnyílt a Fortuna utcai Pest-Buda étterem – a Zsidai család harmadik várnegyedbeli üzletének a főváros stratégiai pontján sikerült azt a teljes fizetőképes réteget lefednie, akiknek érdemes minőségi éttermet üzemeltetni. Az ebből adódó szinergiák kihasználásának része az itt működő termelőkonyha is, amelyben a másik két, szofisztikáltabb konyhát vivő étterem számára is készítenek alapszószokat, leveseket. Az új üzlet, ahol a külföldi turisták is jól érezhetik magukat, elsősorban azokat a magyar vendégeket célozza meg, akik a házias ízeket kedvelik, nem túl kalandvágyók, és persze meg tudják fizetni a Budapesten túl magasnak éppen nem mondható árakat (főételek 1490 és 3700 forint között kaphatók). A háború előtti magyar polgári konyhára építő menüsort persze joggal nevezik vagánynak a tulajdonosok: visszanyúlnak ugyan a „régi” ételek eredeti receptjeihez – ebben az éttermükben az oly divatos „újragondolást” mellőzve –, ám némelyiket annak autentikussága megőrzésével is megtoldják egy-egy csavarral. Ha a nagymama főztje koncepció önmagában nem is túl eredeti, Litauszki Zsolt neve hihetővé teszi, hogy érdemes a „dísztelen” régi-új fogásokért idejönni, akárcsak a fél év alatt kikísérletezett kenyérlángosaiért. A rusztikust, a régi polgári kisvendéglőstílust az új elemekkel nagyon óvatosan keverő enteriőr újszerű formavilágot képez, ahol joggal várják az „elegánsabb” vendégkört is.

Hirdetés

Budapest I., Fortuna u. 3. • Tervező: Somlai Tibor • Konyhafőnök: Litauszki Zsolt

Szerkesztő: trademagazin

Ha tetszett a cikk