Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Jó helyen jó koncepcióval – a budapesti Széphalom utcában nyílt Amnis bistro működtetői nem akartak aktuális irányzatokhoz csatlakozni, nem akartak megismételhetetlent alkotni: korrekt, minőségi vendéglátást kínálnak egy viszonylag széles célcsoportnak. A hely ugyanis nemcsak a II. kerületi elitkörnyék lakói közül merít, de kiszolgálja az óriási átmenő forgalmat is. Így történhet meg, hogy családok és üzletemberek vegyesen töltik meg a 36 vendéget befogadni képes éttermet (a tetőterasz hasonló mennyiségű ülőhelyet kínál tavasztól őszig). Divatosan rövid a világkonyha néhány „slágerfogását” is tartalmazó, negyedévente cserélődő szezonális étlap, ennek egyik fő oka, hogy a főzéshez egy apró konyha áll rendelkezésre. A tárolókapacitás kicsinységének pozitív hozadéka viszont, hogy törvényszerűen mindig friss az alapanyag, ami nélkül ma egy minőségi vendéglátóhely elképzelhetetlen.

Hirdetés
fmcg

Az árakat a környékhez pozicionálták, ami a főételek esetében 2500–5200 forint közötti árat jelent. Mindemellett az Amnis déli menüt is kínál; két fogást 1190 forintért. Jó ötlet a választékot kiegészítő féltucat tapas az itallapon. Közel 30-féle borból választhat a vendég (harmadukat poharazzák is, de kérhető kétféle ház bora is), ezek a bort kedvelő tulajdonosok ízlése szerint lettek összeválogatva, és a 3 csapolt sörfajta is remek választásnak tűnik. A hely jellegéhez illően házi limonádé is kapható. Az Amnis reggel 8-kor nyit, azaz reggeliztet is – a kissé konzervatív kínálat hagyományos tojásételekből, virsliből, toastokból áll.

Budapest II., Széphalom út 21.

Tervező: Kasza József, Ruff Norbert

Konyhafőnök: Takács Norbert, Witner Zsolt

Szerkesztő: trademagazin

Ha tetszett a cikk