Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

A hazai szakoktatás színvonalát általában sokan kritizálják, az azonban biztos, hogy a miskolci Berzeviczy szakközépiskolában az életre tanítják a szakács- és pincértanulókat, és a lehető legautentikusabb módon bővítik az intézmény pénzügyi forrásait. Május közepén ugyanis az iskola épületében megnyitották az egy uniós projekt részeként kialakított Berze kávézót, ahol tanulóik gyakorlatként végzik a munka jó részét. A szakmaiságra közvetve egy mesterszakács és egy éttermi mester (oktatóik) felügyelnek, és a helynek természetesen vannak főállású alkalmazottjai is. A működtetéshez két másik középiskola diákjai (pékek és cukrászok, illetve közgazdaságisok) járulnak még hozzá szaktudásukkal, de a megvalósítás „felnőtt” feladatait persze – ahogy egy profi kávézóhoz illik – profi tervezők és marketingesek végezték. A jelek szerint nem is sikertelenül, mert már egy héttel a nyitás után a sok vendég miatt állítólag alig lehet esténként bezárni.

SGS

A 8 és 19 óra között nyitva tartó Berze 40 vendéget tud fogadni, cikkünk megjelentekor pedig már 4 teraszasztallal is várja az érdeklődőket. Az iskolavezetés koncepciója szerint az ételeket a jövőben is friss, minőségi alapanyagokból fogják készíteni, ami a hely sajátos „adottságai” miatt nem kényszeríti az üzemeltetőket a versenyképességet veszélyeztető árkialakításra; magyarul, viszonylag olcsón kínálnak jó minőségű ételeket. A kávézóban a főételek ára 800–1000 Ft között mozog, saláták 300–350 Ft között kaphatók. n

124283.png Miskolc, Hősök tere 1.

Tervező: Balogh Csaba

Konyhafőnök: Járcsics Emil

Szerkesztő: trademagazin

Ha tetszett a cikk