Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Ha valahol, a Bartók Béla úti Café Gottier esetében biztosan el lehet sütni a közhelyet: „az ajtón benyitva mintha egy másik világba lépnénk”. Mindebben – azon túl, hogy egy elegáns, mégis kedves, otthonos kávézó nyújt megnyugtató érzést a főútvonal nyüzsgése után – szerepe van a tulajdonosi attitűdnek is: a hely megálmodója az „Alice Csodaországban” hangulatát szeretné itt visszaadni. Nem vár arra, vajon valóban kiépül-e a környékre tervezett Kulturális Városközpont, úgy érzi, a jó helyen nyílt, közepes árfekvésű, néhányasztalos üzletnek így is meg kell állnia a helyét.

Hirdetés
fmcg

A hely a tavalyi tulajdonosváltás után júniusban épült újjá. Vendégei diákok, a közelben dolgozók és mind több környékbeli az idősebb korosztályokból, a Gellért tér közelsége pedig ezen a nyáron még a vártnál is kicsit több – sokszor másodszor is visszatérő – turistáról „gondoskodik”. Az ételválaszték meggyőző: kéttucatnyi kézműves torta és sütemény 350–590 Ft közötti áron, a kis konyhán helyben készülnek a szendvicsek (550–750 Ft-ért adják – a legdrágább serranói sonkával készül). Kávék és kávékülönlegességek óriási választékban, nemkülönben a koktélok, kicsi, de nagyon korrekt borválaszték: minden típusból egyet poharaztatnak is, a csapolt Soproni 1895 ára korsónként 450 Ft. Folyamatos fejlődés, stílus- és hangulatteremtés; így jellemzi terveit a tulajdonos, ebbe 21. századi módon a promóciós akciókat is beleérti, nyár közepén például néhány torta mellé egy csésze ajándék kávét adnak, elsősorban az új kávékeverék népszerűsítésének céljából, de más, havonta változó meglepetéseket is terveznek a jövőben.

Budapest XI., Bartók Béla út 9.

Tervező: Plachtovich Vilmos, Ruzsovics Krisztina

Szerkesztő: trademagazin

Ha tetszett a cikk