Magyar

Sláger a pálinka, a legtöbb újonnan nyílt üzlet erre az italfajtára koncentrál leginkább választéka kialakításakor. Tény, hogy forgalma a vendéglátásban meg is haladja már a whiskyét!



A Drink Island Büfé és Whisky Bár tulajdonosa (aki nem mellesleg a Magyarországi Whisky Egyesület aktív tagja) nem akart beállni a sorba, ő az angolszászok kedvenc italára alapozta koncepcióját. És minthogy whiskyre specializálódott vendéglátóhelyek mindeddig csak a pesti oldalon működtek, a budai hegyek „oldalában” be is válhat számítása. A vendég félszáznál is több skót, ír, amerikai és japán márkából kóstolhat (a hölgyek kedvéért tartanak whisky alapú likőröket is), vásárolni viszont százféléből is tud. Egyelőre a szuperluxus-kategória nem szerepel a kínálatban, a 4 cl-es adagok 590–1890 Ft között kaphatók – az utóbbi a Benriach Tokaji Hogshead, egy, az érést tokaji borok hordójában befejező skót fajta. A teljesség kedvéért lehet csapolt sört is kérni, borból 3 fajtát, jóval nagyobb viszont a tea- és gyümölcslékínálat. Az étlapon hideg és melegszendvicsek – nemsokára saját készítésűek is lesznek, akárcsak hamburger és hot dog. 08.30-tól tojásételek várják a reggelizni kívánókat, merthogy az üzlet egy irodaház földszintjén működik. Mindemellett a fő téma így is a whisky marad: a tulajdonos bemutató kóstoltatásokat, tematikus esteket és vacsoraesteket szervez (egyelőre havi egy-két alkalommal).

Szerkesztő: trademagazin

Ha tetszett a cikk

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!