Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Megint egy „második” hely, ám ezúttal a terjeszkedés oka inkább költői, mint üzleti: a jól prosperáló VII. kerületi Kőleves vendéglő tulajdonosai szeretnek bulizni. És minthogy az első vállalkozás sikeres, miért ne bíznának a másodikéban is.

Hirdetés
fmcg

Igazi „értelmiségi” zenés szórakozóhelyet nyitottak, de persze a környék hasonló bárjait, pubjait is szívesen látogató 25 feletti entellektüelek mellett minden, az igényes zenére fogékony zenebarát befér a Mika Tivadar Mulatóba. (Mika úr a házat száz éve építtető rézgyáros volt.) A hely kialakításakor a pénzt sokszor kreatív ötletekkel helyettesítették, amik egyben ki is emelik a hasonló jellegű üzletek közül az art decót a szecesszióval ötvöző enteriőrű mulatót: az „olyan, mint…” típusú helyett az „abban a stílusban készült…” tárgyak, díszítőelemek jellemzik a Mika Tivadart. A 2011-ben még mindig nagy mennyiségben fellelhető háború előtti támlás faszékeket a Vaterán szedték össze, akárcsak a pult fölé belógatott, lámpatestként funkcionáló rézfúvós hangszereket.

A koncertek és a bárzene mellé óriási választékban kaphatók az alkoholos italok – a Kazinczy utcától nyugatra működő helyekénél kicsit olcsóbb árfekvésben. Kéttucatnyi pálinka és vagy 30-féle más égetett szesz, 14-féle koktél van a kínálatban, valamint négyféle csapolt sör korsónként 400–650, Jackfall, Figula és Nyakas borok pedig decinként 200–450 forint közötti áron kapható. Szerény az ételválaszték: szendvicsek és baguette-k házias krémekkel 680 forintért. n

Budapest VII., Kazinczy u. 47.
• Tervező: Langer Vera

Szerkesztő: trademagazin

Ha tetszett a cikk