Esszencia Étterem és Borbár
A döntéshozók megnézték, mik az új fine dining trendek, kerestek a megvalósításhoz egy jó referenciákkal rendelkező séfet, a koncepció bemutatásához pedig alkalmaztak egy jó tollú újságírót: így nyitotta újra, új néven ötéves éttermét a füredi Hotel Silver Resort. „Ehhez el kell felejteni mindent, amit régen balatoni gasztronómiának neveztek – hangzott el a megnyitón. – Itt a tóparton is örök probléma a jó minőségű és friss alapanyag napi beszerzése, ami a jó konyha alfája és ómegája. Helyi alapanyagokból kell a nemzetközi gasztronómia tudásbázisán magyar konyhát csinálni.” Ennek megfelelően meglévő beszállítói mellett az új étterem helyi termelőktől is vásárol alapanyagokat, amikből a budai vári Speizt is megjárt Ruga Endre saját iskolázásában készít magyar ételeket (a főételek ára 1800–3800 Ft között mozog), az étlapon külön „reformkori” fogásokkal. Az ismert pincékből származó borokat sommelier ajánlja a vendégeknek. A nyitás után nem sokkal tartott első promóciós esemény – stílszerűen – a 2010-es balatoni vitorlás évadot bemutató fotókiállítás volt.
Balatonfüred, Zákonyi sétány 4.
Tervező: Ring Miklós
• Konyhafőnök: Ruga Endre
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >