Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Örvendetes a hír: úgy tűnik, a tavaszra is jut egy, a jó cseh sörök barátainak szánt üzletnyitás. Bár a környezet nem a legvonzóbb, a kis nymburki sörgyár legfontosabb termékeiért nem kell 4-5 percnél többet gyalogolni az Astoriától vagy a Nemzeti Múzeumtól.

Hirdetés

A 20. századi utcarészletet odahagyva benyitunk az ajtón a… 20. századi sörözőbe! Aki értékelni tudja a cseheknél is oly kedvelt „őszinte” helyeket, és a rendkívül jó sör mellett nem vár többet a barátságos kiszolgálásnál, biztosan jól fogja itt érezni magát. A 22-24 ülőhelyes kocsma már az első hétvégén megtelt, logikus hát, hogy a kizárólagos forgalmazói jogokkal bíró tulaj franchise-terveinek alátámasztását látja a sikerben. Az italt az értők a hazai sörfesztiválokon ismerhették meg – a januári nyitás után ők képezik a vendégkör első hullámait, de a szájreklám láthatóan már másokat is idehozott. A hely az irodalombarátoknak is nyújt valami különlegeset: ha Hrabal szülővárosa sörfőzdéjének állított emléket Sörgyári Capriccio című regényével, akkor a gyár most viszonozza ezt a halhatatlan írónak: minden csapolt sörük címkéjét Hrabal arcképe díszíti. 5-féle palackos és 3-féle csapolt (450 forintért) a Postrizinskéből – csak itt iható! – valamint likőrök, gyümölcspárlatok és abszint (300–450 forint közötti áron), a falatokat pedig nemsokára a jellegzetes utopenec és a nakladny hermelin képviselik (érdemes utánanézni). n

Budapest VII., Puskin u. 22.

Tervező/tulajdonos: Orosz Miklós

Szerkesztő: trademagazin

Ha tetszett a cikk