Lila Körte Café

Egyetem tér, a főváros magja. Egyetemisták, turisták, nagy átmenő forgalom. Vagyis egy vendéglátóhely potenciális vendégköre csak nagy vonalakban behatárolható, működhet aranybányaként, lehet bukás is.

fmcg

Esetünkben adott egy viszonylag nagy üzlethelyiség, bizonyos felhasználási megkötésekkel – étterem nem alakítható ki belőle. A látott megoldás: július közepén nyílt a modern enteriőrű, feltűnő színekkel díszített Lila Körte Café, tágas terekkel, ám az emeleti helyiségekkel együtt így is 110 férőhellyel. A műfaj: cukrászda, kávézó, este kicsit bár, hiszen ezen a helyen, ekkora üzletet aligha lehetne egyetlen profillal fenntartani. Ennek megfelelően a tulajdonosok semmit nem bíznak a véletlenre: látványos sütemények és helyben főzött fagylaltok, kávék és kávékülönlegességek nagy bőségben, szendvicsek és sós sütemények a kirakatban, mindemellett széles szeszesital-választék. A hely délelőtt tízkor nyit, de rövid piacfelmérés után megkezdik a reggeliztetést is, az esti „programokra” pedig óriási monitorokkal készülnek. A „jövő elitjét”, az ELTE jogászhallgatóit is célcsoportnak tekintik, ezért az emeleten „tanulószobát” rendeztek be, ahol a lentinél nagyobb asztalokon jegyzeteiket, laptopjukat is kirakhatják a fogyasztó diákok.

Az üzemeltetők érezhetően értenek a marketinghez, a magyar és a külföldi vendég igényeihez – kinek mi fontos és mi nem. Mi legalábbis ezzel magyaráznánk egyebek mellett a kínálat kialakításának koncepcióját, például, hogy az itallapon prémium ásványvizeket és mainstream csapolt söröket találunk. Az árak a környékhez igazítottak, a felszolgálók nagyon kedvesek, azaz, ahogy a régi viccben mondják: eddig még jó! Sőt, profi. n

127938.png Budapest V., Kecskeméti u. 2.

Tervező: Farsang Barbara, Sípos Katalin • Cukrász: Rékai Csaba, Górász Viktor


Ha tetszett a cikk