Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Egy galéria a korábbinál jobb helyre költözik, néhány fiatal vendéglátós pedig megvalósítja a kulturált szórakozásról kialakított elképzeléseit: ez a Moha Kávéház és Kultúrtér létrejöttének zanzásított előtörténete. Mint köztudott, a 11. kerület önkormányzata évek óta tervezi a környék – divatos szóval élve – tematizálását: a szóbeszéd szerint hozzávetőlegesen a Bartók Béla út–Budafoki út–Karinthy Frigyes út alkotta háromszögben támogatják kiállítótermek, valamint a pallérozott mulatozás gasztronómiai bázisának tekinthető vendéglátóhelyek kialakítását; ezt nevezik majd Kulturális Városközpontnak.

Hirdetés

A régi konyhabútorbolt helyiségét is egy pontosan meghatározott feltételekkel kiírt tenderen nyerte el a belvárosi Godot kávéház egyik társtulajdonosa, akinek kapóra jött, hogy ideköltöztetheti a Godot galériát, „társintézményként” pedig barátaival kialakította a Moha kávéházat. A név, a koncepció és számos külsőség tükrözi vissza az elképzelést: barátságos, zöld üzlet üzemel majd itt, ami a környéken lévő iskolák és kollégiumok diáksága „kísértésének” fittyet hányva nem berúgó-hely lesz, hanem dohányzásmentes, barátságos kávézó két baristával és gyereksarokkal. A célcsoport, a Kulturális Városközponthoz hasonlóan, még alakulóban van, de az üzemeltetők kellemes meglepetésére nem várt módon nagy az érdeklődés az erre járó külföldiek és a családos környékbeliek részéről.

A konyha végleges kialakítása még a „visszajelzések” függvénye, de saláták és szendvicsek már most nagy választékban kaphatók, a brownie és a házi készítésű pite kimondottan sikeres. A 7.30-as nyitás a potenciális reggelizők komolyan vételére utal, a reggelikínálat nagy, ám meglepetések nélküli. A koncepciót követi az italválaszték is: lenyűgöző a tea- és a kávélap, jó az égetettszesz-, nem túl bő a sör- és borválaszték. A kultúrát nemcsak a képzőművészet képviseli: filmklub és „gasztrós” gyermekprogramok színesítik a Moha életét.

Budapest XI., Bartók Béla út 13. • Tervező: Bartalis Attila

Szerkesztő: trademagazin

Ha tetszett a cikk