Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Nyár elején nyílt meg újjáépítve az egy évvel korábban porig égett siófoki Piroska csárda. Mindössze egy év, ám a mostani hely évtizedekre van legendás elődjétől: elkezdett érződni, hogy a 21. századot írjuk.

Hirdetés
fmcg

A 30-35 felettiek egy Balaton-parti étterembe talán még most is valamiféle félelemmel, előítélettel lépnek be, de ahogy a tulajdonos Majoros család egy másik üzletéből „átirányított”, egyébként olimpiai bajnok és más nemzetközi szakácsversenyek győzteseként ismert séf fogalmaz: azok az idők rég elmúltak, a Piroskában ma már minden a piacgazdaság, a konkurenciaharc mentén rendeződik. Az iskolában is oktató, hazai roadshow-kat tartó szakács szerint egy ilyen színvonalú helyen csak friss alapanyaggal lehet dolgozni, és ha a vendég visszaküldi a levest, mert, mondjuk, a petrezselyem nem friss rajta, ő elnézést kér, és újat ad.

Az új séfnek sikerült az évtizedek óta a „hagyományos” konyhára esküsző tulajdonost rávennie az étlap forradalmasítására, így annak gerincét ma már két külön virtuális fejezet adja: a csárda- és házias ételek, valamint a nemzetközi konyha fogásai – utóbbi egyébként az elmúlt hónapokban természetesen egy könnyebb, nyári vonalat képviselt. Mindehhez nemcsak a tálalás lett jóval modernebb; a mai, egyre igényesebb csoportok étkeztetésére is a trendi, kisebb adagos, 5-6 fogásos ételsorokat ajánlják. A modernizálódás bizonyítéka az is, hogy a Majoros család „második generációja” az újjáépült csárda nyitásakor már ügynökség segítségét vette igénybe a kommunikációs munkához. Az árak Siófokhoz és a minőséghez mértek (főételek 1890 és 4290 Ft között). n

101654.png Siófok, Zamárdi út

Tervező: Jánosik János, Istvándi Bea • Konyhafőnök: Nótár László

Szerkesztő: trademagazin

Ha tetszett a cikk