Bezárás

Iratkozzon fel kétnyelvű napi hírlevelünkre és elküldjük az FMCG piac legfrissebb híreit! Subscribe to our daily bilingual newsletter and get the most important news from the FMCG market!

Magyar

Átalakult, pontosabban kibővült a Velencét Pákozddal összekötő út sukorói csomópontjában álló „legendás” Zsuzsi presszó!

Hirdetés
fmcg

Az elmúlt évtizedben egymást váltó 3 próbálkozó „eredményei” remek példáját adják annak, hogy a legjobb helyen fekvő üzletet is lehet rosszul és jól vezetni. Néhány éve még a nyári hétvégéken színészekkel, ismert sportolókkal is gyakran találkozott a betérő, mégis, a Zsuzsi kétszer is gazdát cserélt. Az új tulaj nem vendéglátós, legfeljebb zsigerből, mégis tisztában van az alapvető „szabályokkal”. Az, hogy a másodszor bejövőket (turistákat is) felismeri, szót ért a helyiekkel, talán alapelvárásnak tekinthető egy falusi kocsmában. Azonban, ahogy ő fogalmaz, az üzlet nem magától megy – így a haszonból sokat visszaforgat és folyamatosan fejleszt. A sör friss, a poharak tiszták, így a fogyasztás hangsúlya a palackos sörökről gyorsan áttevődött a csapoltakra. Az enteriőr autentikus (és ezzel nem gúnyolódni akartunk), a terasz kulturáltan átépült, a mellékhelyiség tisztasága és ellátottsága pedig jóval a hazai éttermi átlagszínvonal felett van.

2011-et írunk; az italválaszték a borokon kívül viszonylag nagy (bár borból sem csak „kocsisirmát” lehet kapni), az „ételek” választéka azonban, mostanáig, az ilyen helyeken megszokott volt: némi száraz rágcsálnivaló, jégkrém, csokoládé. Hősünk erre nem a pogácsát és a zsíros kenyeret próbálta aduként előhúzni, hanem egy mini konyhát emelt az épület végébe, a korábbi távolsági buszmegálló helyére (ami helyett kissé arrébb egy másikat épített). Ezt most egyelőre egy gyrosos bérli, de ha a melegkonyha ismertté válik, a tulajdonos maga foglalkozik majd az étkeztetéssel is. A környéken kirándulók és a Fehérvárról a tóhoz érkező biciklisták már állandó vendégek – állítólag még a megyeszékhelyen sincs ilyen olcsó, kellemes, kulturált söröző.

Sukoró, Fehérvári út • Tervezés: Klemán Róbert

Szerkesztő: trademagazin

Ha tetszett a cikk